El plan del Gobierno para Navidad se hace público y avanza las nuevas restricciones
Los Reyes Magos a su llegada al Puerto de Valencia, / Top Valencia

Adéu a la Cavalcada de Reis original i a les Campanadas infantils de València. El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha anunciat la suspensió d’aquestes celebracions, almenys en el seu format original.

La decisió respon a les instruccions rebudes aquest dimarts per part de Sanitat. Encara que la festa de Nit de Cap d’Any se suprimeix sense canviar-se el format, en el cas dels Reis Mags es remena la possibilitat de realitzar una desfilada estàtica en la Plaça de Bous.

Galiana ha explicat que la Conselleria de Sanitat ha enviat instruccions on s’indica que “el risc associat a la propagació de la variant Ómicron és molt alt”. A més, assenyalen que el nombre de casos diaris ja supera a les ones precedents. A això se sumen els estudis epidemiològics. En ells es detalla que els esdeveniments que generen aglomeracions o concentracions de persones estan entre les activitats de major risc.

UNA CAVALCADA DE REIS ESTÀTICA

“Davant aquesta situació i les recomanacions de valorar la incidència per part de cada municipi i d’establir itineraris que garantisquen que no es produïsquen aglomeracions, en ser totalment inviable per a una Cavalcada de Reis en una ciutat com València, hem decidit suspendre el model inicialment previst“, ha explicat Galiana.

“Hem treballat diversos escenaris. Un d’ells és el que li proposem ara a les autoritats sanitàries per a que valoren la viabilitat d’una cavalcada estàtica en la Plaça de Bous, amb aforament controlat i mesures de seguretat“.

“Davant la impossibilitat d’establir un itinerari que impedisca al 100% les aglomeracions, hem decidit anul·lar la idea original de cavalcada. Ara bé, oferim un pla B que contempla un control d’aforament”.

Segons detalla, aquest serà més restrictiu que el permès en grans instal·lacions esportives o espais tancats. A més contemplarà mesures de seguretat addicionals com el ús de màscares; la sol·licitud de passaport de vacunació per a totes les persones assistents majors de 12 anys; i prohibició de menjar o beure a l’interior del recinte”.

La celebració finalment de la cavalcada estàtica quedarà supeditada al vistiplau de les autoritats sanitàries i a l’evolució de la pandèmia en els pròxims dies.

LES CAMPANADAS INFANTILS SUSPESES

Galiana ha explicat que donades les instruccions de les autoritats sanitàries l’Ajuntament també actuarà amb màxima diligència i responsabilitat anul·lant la celebració de les Campanadas infantils, que ja comptaven amb mesures més restrictives que les vigents per a esdeveniments a l’aire lliure.

“No és la situació que desitjàvem des de el Ajuntament de València, des d’on hem plantejat sempre tota una sèrie de mesures per a oferir una proposta cultural nadalenca segura i diversa, però l’evolució de la pandèmia és la que mana i la seguretat de totes i tots és la màxima prioritat per a aquest govern municipal”, ha conclòs Galiana.