seguridad
Agentes de policía durante la manifestación de los Bomberos Forestales en la Calle Caballeros.

La capital del Túria celebra hui el seu dia gran amb la festivitat del 9 d’Octubre, una data de reivindicacions on la gran afluència de gent unit als tints polítics fan que s’extremen les mesures de seguretat per a garantir el benestar de la ciutadania.

El delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, ja va anunciar que enguany s’incrementarien “els efectius policials” amb l’objectiu de “recobrar la convivència entre els valencians i valencianes indistintament de la seua idea de Comunitat, permetre un espai de trobada en el qual tots ens sentim reconeguts, un espai de llibertat, lúdic i festiu”.

Per a això, hui treballaran de manera conjunta les Unitats d’Intervenció Policial (UIP) dependents de la Jefatura Superior de la Policia de la Comunitat Valenciana al costat de les unitats dependents de prefectures d’altres autonomies i la resta d’efectius policials amb una coordinació “al més alt nivell”.

Entre altres novetats d’enguany destaca l’ordenació de les diferents manifestacions convocades per a esta vesprada amb la finalitat de garantir “el lliure exercici d’aquest dret”, segons Fulgencio, i “evitar la confluència de manifestacions d’actors diferents”. Per a això, la policia pretén blindar cadascuna de les marxes acordonant-les i mantenint una distància de seguretat tant per davant com per darrere d’aquestes. A això se li sumarien agents que controlen les voreres perquè cap ciutadans puga agredir als manifestants.

La Delegació del Govern ha autoritzat un total de set manifestacions per a esta jornada:

  • Bombers Forestals (09.00 – 09.30): carrer Cavallers, al costat del Palau de la Generalitat.
  • València Antitaurina (11.30 – 12.30): Plaza de Bous.
  • Coordinadorade l’Associació del Regne de València de Gais i Lesbianes, Transexuals i Bisexuals (17.00 – 20.30): de Sant Agustín al Parterre passant pel carrer Colón.
  • España 2000 (18.00 – 22.00): Plaza de la Verge.
  • Acció Cultural Comissió 9 d’Octubre Coordinadora Obrera Sindical (18.30 – 21.00): de Sant Agustín a la Plaça d’Amèrica recorrent carrer Xàtiva, Colón i Navarro Reverter.
  • Avant dCide Verdes Moderados (19.30 – 22.00): eixida als Jardins de l’Hospital, Sant Agustín, Xàtiva i Colón fins a la Plaça dels Pinazos.
  • Mi Tierra CV (21.00 – 22.30): de Sant Agustín a la Plaça dels Pinazos.

http://7televalencia.com/es/pedro-sanchez-preside-el-acto-institucional-del-9-doctubre/