Valencia contará con una segunda “supermanzana” en la ciudad
Plano del barrio de Orriols en el que se realizará la supermanzana.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha anunciat la creació d’una supermanzana en el barri d’Orriols. L’àmbit d’actuació serà el delimitat entre els carrers Pare Viñas, Duc de Mandas, Reig el Genovés i Sant Vicent de Paül.

Gómez ha ressaltat que València comptarà, juntament amb la del barri de la Petxina, amb dues supermanzanas. “Un model de recuperació d’espai públic que fomenta la sostenibilitat i l’accessibilitat universal, al mateix temps que dota de qualitat urbanística i identitat als barris de la ciutat”, ha indicat.

Les supermanzanas són una manera de recuperar espai públic a les ciutats. Consisteix a aprofitar les interseccions entre els carrers propis de les estructures urbanes dels eixamples tancant-les al pas rodat. No obstant això, permetent sempre l’entrada de vehicles d’emergència, veïns i accés a garatges privats.

El projecte, que ja ha començat a redactar-se, vol involucrar al veïnat en el procés de disseny. L’objectiu és millorar l’accessibilitat universal per al vianant. A més, se cerca crear un entorn amb caràcter de plaça i introduir seccions d’arbratge i plantacions per a crear una major infraestructura verda.

Sandra Gómez en su visita al barrio de Orriols donde se instalará la supermanzana.

MÉS ESPAI PER ALS VIANANTS I SOSTENIBLE

La supermanzana d’Orriols “ampliarà les oportunitats de recuperació d’una zona amb manques dotacionals i elevats índexs de pobresa”, ha assegurat Gómez. El projecte dotarà al barri d’un espai públic de qualitat amb un caràcter per als vianants i singular.

Aquest també engloba aspectes com el placemaking, creant un espai amable per al veïnat o la sostenibilitat. A més, es potenciarà l’accessibilitat i la regeneració de l’espai urbà seguint la filosofia de “València, Ciutat de Places”.

“Apostem per rehabilitar i regenerar urbanísticament els carrers dels nostres barris. La fi és ajudar a millorar la qualitat de vida de les famílies que viuen en ells. Volem arribar a tots els barris de València però especialment a aquells que presenten més dificultats“, ha declarat la regidora.