Así será la nueva crisis económica que azotará a España: más paro y frenazo del turismo
Exterior del Banco de Valencia.

Els Consells d’Administració de CaixaBank i Bankia han aprovat el seu projecte de fusió. D’aquesta manera, la primera absorbirà a la segona mantenint la marca CaixaBank. La nova entitat es convertirà així en el banc líder del sistema financer espanyol i situarà València com a seu d’aquesta.

L’objectiu d’aquesta fusió és aportar valor als clients; millorar la rendibilitat per als accionistes; i donar suport a la recuperació econòmica d’Espanya. Encara que l’acord es va aconseguir en la nit del dijous, l’operació no es tancarà fins al primer trimestre de 2021, moment en el qual esperen tenir ja totes les autoritzacions reguladores pertinents.

Una vegada es formalitzen tots els tràmits, el domicili social de la nova entitat bancària quedarà establit a València.

Cal recordar que tant CaixaBank com Bankia tenien les seues seus en la capital del Túria. La primera motivada per la consulta independentista il·legal de 2017 que va propiciar l’eixida de nombroses empreses de Catalunya; i la segona a conseqüència de la fusió entre CajaMadrid i Bancaixa en 2010, establint-se en el cèntric carrer Pintor Sorolla.

Des d’aquest moment, València serà la seu de les juntes generals d’accionistes del major banc d’Espanya i el lloc en el qual es presentaran els resultats. Segons ha avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig, això suposarà una ajuda per a la Comunitat Valenciana.

Que finalment el banc amb més actius d’Espanya estiga situat en la Comunitat és una magnífica decisió. Parla del valor reputacional de la Comunitat Valenciana”, ha explicat Puig. “Ens generarà major capacitat de translació d’aqueixa reputació en el conjunt econòmic del país i per descomptat és una bona notícia, sens dubte, per als valencians“, ha conclòs.

AIXÍ SERÀ LA NOVA CAIXABANK

El futur president del grup serà José Ignacio Goirogolzarri mentre Gonzalo Gortázar ocuparà el lloc de conseller delegat. L’entitat combinada superarà els 664.000 milions en actius totals, un volum que li convertirà en el banc de major grandària del mercat domèstic a Espanya.

El nou grup comptarà amb més de 20 milions de clients. A més, aconseguirà una presència geogràfica equilibrada i diversificada, amb la xarxa d’oficines més extensa del sector. Aquesta tindrà presència en al voltant de 2.200 municipis i en 290 serà l’única entitat amb representació.