València s’ompli de processóns de Diumenge de Rams

Beniferri escenifica l'entrada de Jesús a Jerusalén

Foto: Avan

Els carrers de València, tant dels poblats marítims com del centre de la ciutat s’omplen de processons amb rams d’olivera, llorer i els palmells seguint la tradició del Diumenge de Ramos en l’exterior de la Catedral. El cardenal Antonio Cañizares beneeix des de la porta romànica de la Almoina els palmells de la gent que es concentri a la plaça. Després de la benedicció de palmells, el Cardenal partirà en processó per la plaça de la Verge i pel carrer del Miguelete, juntament amb el clergat de la Seu, i entrarà per l’accés principal de la Catedral, la Porta dels Ferros.

Les processons al centre de la ciutat solen ser més solemnes, sense personatges històrics, en canvi en el Cabanyal, Cañameral sí que podem veure a personatges com Jesús, María portant les branques d’olivera acompanyats per una banda de la ciutat, les cornetes són molt característiques d’aquestes dates. Com a curiositat, en la pedania de Beniferri, les parròquies de Santiago Apòstol i Sant Josemaría Escrivá, de València, celebren aquest Diumenge de Ramos una processó que escenifica l’entrada de Jesús a Jerusalem. La processó surt de la parròquia de Santiago Apòstol i arriba a Sant Josemaría.

Els orígens de la processó del Diumenge de Ramos ve dels pelegrins al segle IV, quan baixaven des de la muntanya de les Oliveres fins a Jerusalem, amb rams d’olivera i palmells simbolitzant l’entrada de Jesús a la ciutat.