Un policía local entrega una mascarilla a una mujer en el centro de Valencia. / FOTO: Rober Solsona - Europa Press.
Un policía local entrega una mascarilla a una mujer en la calle el día en el que se reactiva la actividad laboral no esencial en Valencia. - Rober Solsona - Europa Press.

La Regidoria de Protecció Ciutadana de València ha iniciat aquest matí el repartiment de 100.000 màscares. Es tracta d’una mesura d’higiene i prevenció destinada a totes aquelles persones que es reincorporen hui al treball. Per a evitar la propagació del coronavirus, el repartiment s’ha fet entre usuaris de metre i autobús.

Així ho ha explicat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano. El repartiment es realitza “únicament per a aquelles persones que han de reincorporar-se al treball i es fa des dels principals nodes de transport de la ciutat”.

“Encara així és important puntualitzar que es mantenen el confinament domiciliari de la major part de la població. Únicament es repartiran màscares a les persones que s’han de reincorporar al treball”, ha precisat Cano.

Aquest ha destacat que la distribució es realitza “per raons de seguretat”. A més, ha recordat que s’està “treballant perquè es proveïsca a totes les farmàcies”. L’objectiu és que disposen del nombre suficient de màscares “per a totes aquelles persones que el requerisquen”.

PUNTS I HORARIS DE REPARTIMENT DE MÀSCARES

Un total de 110 agents de la Policia Local han procedit al repartiment de les 100.000 màscares. Aquestes s’han distribuït en les parades d’Ángel Guimerá, Plaza España, Jesús, Patraix, San Isidro, Avinguda de Cid, Xàtiva, Colón, Alameda i Bailèn. Quant a les parades de l’EMT, el repartiment s’ha dut a terme en les parades de les línies 4, 5, 6 i 7. Altres punts de la ciutat on hi ha hagut repartiment de màscares han sigut l’Estació del Nord i la d’autobusos.

Respecte als horaris, aquest matí els repartiments han tingut lloc entre les 6.30 hores i les 9 hores (aprox.). A més, s’ha indicat que també hi haurà un repartiment a la vesprada encara que es desconeix l’hora.