El president de la GeneralitatXimo Puig, ha presidit l’acte d’homenatge a les víctimes valencianes de la COVID-19. Aquest ha tingut lloc en L’Umbracle de la Ciutat dels Arts i dels Ciències de València.

L’acte solemne ha comptat amb la presència de persones afectades i familiars dels qui han perdut la vida a causa de la COVID-19. Tots ells són persones procedents de les 33 comarques valencianes. Tampoc han faltat alcaldes de les localitats d’aquests territoris i les principals autoritats de la Comunitat Valenciana.

Abans de finalitzar s’ha interpretat la peça musical ‘In memoriam’. Està dirigida i composta per a aquest homenatge pel compositor Bernardo Adam Ferrero (Algemesí, 1942). La peça l’ha interpretada la Real Camerata Espanyola. Aquesta ha arrancat amb tres notes a manera de terratrèmol, com la pandèmia que ha sacsejat les vides dels valencians.

Adam Ferrero ha sigut director tècnic del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València . També director de les setmanes internacionals de música religiosa de València i Plasència. La seua producció musical ha sigut estrenada en més de vint països.

UNA ESCULTURA RECORDARÀ A les VÍCTIMES DEL CORONAVIRUS

Durant l’acte s’ha inaugurat l’escultura ‘En rècord de la terra‘, creada per l’artista Rosana Antolí (Alcoi, 1981). Aquesta compta amb la col·laboració de l’IVAM. Per als seus fonaments el Servei de Bombers Forestals de la Generalitat ha arreplegat terra d’enclavaments emblemàtics de totes les comarques de la Comunitat.

D’aquesta manera, de forma simbòlica, l’escultura serà l’únic punt on hi haurà terra de totes les comarques valencianes. A partir de l’origen etimològic de la paraula “recordar”, que és “tornar a passar pel cor”, l’escultura evoca a les persones que ens han deixat.

Rosana Antolí ha exposat els seus treballs en diferents institucions i museus nacionals i internacions. Entre ells estan la Tate Modern (Londres), la Fundació Joan Miró o el Centre Pompidou Màlaga. A més, ha rebut nombrosos guardons, com el Premi de la Reial Societat Britànica d’Escultors, el Premi Nacional de Videoart del BBVA o el Premi Internacional d’Artista Emergent de Dubai.