El entorno de la Lonja en las Fallas 2019.

L’Ajuntament de València ha celebrat esta setmana la primera Mesa de Diàleg de les Falles per a analitzar els problemes produïts durant les últimes festes a l’entorn de la Llotja amb motiu del botelló.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha sigut el responsable de presidir esta taula a la qual també han assistit agents fallers, veïnals, hostalers i comerciants, entre altres, per a proposar solucions amb les quals evitar les imatges produïdes en la nit del 15 de març on es mostrava un centre històric replet de plàstics i botelles d’alcohol.

Encara que Fuset ha assegurat que han sigut unes festes “molt positives en termes generals”, els participants d’esta reunió han coincidit que ha de reforçar-se el control policial i augmentar-se la neteja de les vies durant les Falles. En esta línia, el president de Junta Central Fallera (JCF) ha plantejat que les comissions comuniquen els seus actes més multitudinaris perquè el consistori puga planificar tant la seua neteja com la seua vigilància amb serveis extraordinaris.

No obstant això, la proposta més destacada ha sigut la prohibició del botelló i per tant l’eliminació de l’article del Bàndol Faller amb el que es permet el consum de begudes alcohòliques al carrer. La idea plantejada és que només es puga consumir alcohol en les zones d’activitats de les comissions falleres o establiments autoritzats i restringir les revetles dels entorns monumentals a l’interior de les carpes per a evitar danyar el centre històric de València i que les falles i els seus fallers siguen els vertaders protagonistes de les festes.

https://7televalencia.com/es/semana-santa-marinera/

Mallorca celebró la fiesta fallera gracias a la Falla El Toro