Valencia vive la primera jornada de
Terraza abierta en Valencia el primer día de la Fase 1 - ROBER SOLSONA/EUROPA PRESS

La ciutat de València torna a activar-se amb l’arribada de la denominada “nova normalitat”. Hui ha arrancat la primera jornada de Fase 1 en la desescalada on les terrasses han reobert després de dos mesos d’inactivitat igual que molts dels comerços.

En concret, són uns 25.000 comerços de menys de 400 metres quadrats els que han pogut reactivar-se. A més, es pot acudir sense necessitat de cita prèvia i sense importar la franja d’horari establida per als passejos. No obstant això, l’accés a aquests establiments dependrà ara de l’aforament. Únicament podrà omplir-se un 30% de la capacitat d’aquest.

En el cas dels grans comerços s’ha establit que poden procedir a una acotació del seu espai. D’aquesta forma, totes aquelles grans superfícies que vulguen obrir poden fer-ho però fitant un espai i sense omplir més del 30% d’aquest.

Encara que al principi el Govern havia prohibit les rebaixes això ha tornat a canviar. Tots els comerços que òbriguen a partir d’avui poden recórrer a aquesta tècnica de venda. No obstant això, des del Ministeri de Sanitat ja han advertit que en el cas de donar-se aglomeracions podrien cancel·lar-les de nou.

REOBRIN ELS CEMENTERIS I FLEXIBILITZEN LES LIMITACIONS EN FUNERALS

Les instal·lacions de els set cementeris de València han tornat a obrir amb normalitat. Les noves restriccions situen en 15 familiars o persones afins les que poden assistir a inhumacions i cremacions. A més, les sales per al servei de vetla es tornen a obrir amb un aforament màxim de 10 persones en espais tancats. Aquesta xifra creix a 15 persones si és a l’aire lliure.