La ciutat de València alberga una àmplia i rica varietat de béns declarats d’Interès Cultural i que, sovint, pansa desapercebuda a l’ull del propi valencià. Per açò, per primera vegada un sol document, ‘València, Patrimoni Cultural’ de Francisco Moratalla, arreplega informació i imatges de tots aqueixos béns d’Interès Cultural.

L’objectiu que persegueix Moratalla és traure a la llum i a la vista de tots, uns espais que mereixen el reconeixement de tots aquells que els gaudeixen dia a dia o són admirats pels visitants que rep València.

Per a l’elaboració de l’obra, Moratalla ha comptat amb la col·laboració de María Pilar Martínez, enginyera de Montes, i Germán Cabo, arquitecte i fotògraf, qui afirma que la dificultat del projecte ha sigut l’organització per a fotografiar la gran quantitat d’edificis que té la ciutat.

A més, Cabo recomana la lectura d’aquest llibre doncs segons ell, d’una banda conté una imatge molt il·lustrativa de la ciutat, i d’altra banda té explicacions, dades i curiositats sobre els béns d’interès cultural molt interessants.

«València, Patrimoni Cultural» té un vessant solidari, ja que tot el recaptat en drets d’autor serà donat a Casa Caridad València.