Valencia registra un nuevo brote de coronavirus que afecta a una familia
Un grupo de personas cruza la calle Colón de Valencia en la Fase 1. / FOTO: NACHO DOCE (REUTERS).

Els rebrots per coronavirus no cessen en la Comunitat Valenciana, l’últim d’ells en la localitat de Fortaleny (València). Es tracta d’un brot familiar que ha deixat tres nous positius. Segons ha publicat el diari Levante EMV, els contagiats han decidit aïllar-se en una casa de camp per a evitar el contacte amb els veïns.

A més, un equip de Salut Pública està realitzant proves a persones de l’entorn de la família per a conèixer el grau de la propagació del virus. Aquest brot de coronavirus és ja el tercer de la setmana.

El dilluns a la vesprada es van comunicar altres dos: un a Santa Pola i un altre a Borriana. En tots dos casos són brots familiars que han afectat quatre dels seus membres respectivament. A més, cal sumar els ja coneguts a Rafelbunyol, Castelló, Foios, Llíria, Cullera, Burjassot i València.

MÉS D’UNA TRENTENA DE NOUS POSITIUS

Durant l’última jornada s’han confirmat 37 casos nous de COVID-19, que situen la xifra total en 11.838 persones. Per províncies són 4 a Castelló, 3 a Alacant, 29 a València i un sense assignar. D’aquesta forma, queden actius 293 casos, la qual cosa suposa un 1,53% del total de positius.

D’altra banda, s’han registrat 63 noves altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de curats ascendeix a 17.439 persones. Els hospitals valencians tenen un total de 64 persones ingressades, 5 d’ells en l’UCI.

UNA SETMANA SENSE MORTS

La Comunitat Valenciana compleix siete dies consecutius sense registrar defuncions per coronavirus. D’aquesta manera, el total de defuncions es manté en 1.476 persones. Per províncies, la distribució és 227 a Castelló, 512 a Alacant i 737 a València.

ACTUALITZACIÓ DE LA SITUACIÓ EN RESIDÈNCIES

En aquests moments hi ha algun cas positiu en 6 centres: 1 a la província de Castelló i 5 a la província de València. També es troben sota vigilància activa de control sanitari 2 residències de València. A més, no s’han sumat nous positius ni de residents ni de professionals.