Navidad

La dissenyadora castellonenca Paula Bonet signa el “fosc i tenebrista” cartell amb el qual l’Ajuntament de València felicitarà enguany el Nadal als seus veïns, amb el qual proposa una mirada d’introspecció i unes festes banyades en un or que cerca representar la llum que il·lumina aquestes dates.

Així ho ha explicat Bonet en la presentació del cartell, que domina el **rosto d’una dona sobre un enorme fons negre, amb l’iris d’un dels seus ulls il·luminat en or i una branca nadalenca del mateix to daurat.

Segons afig l’Ajuntament en un comunicat, el disseny, novament realitzat per una professional de la Comunitat Valenciana, representa la festa del Nadal com “una llum que abracem per a eixir de les nostres rutines”.

L’any passat, l’encarregat del cartell va ser l’artista valencià Jotakà, mentre que fa dos anys, els responsables van ser l’estudi de disseny valencià Pixelar-te i la il·lustradora Sandra Navarro.

L’objectiu del treball, segons Bonet, és “proposar un Nadal que amb la seua llum daurada ens il·lumine i allibere; un Nadal banyat en or. El personatge del cartell ho condensa en el seu iris”.

“L’or és l’amor compartit en aquestes dates, la bellesa d’aqueix amor en les reunions familiars. La metàfora de l’or fa referència a com abracem la llum que sale de la foscor de les nostres rutines”, ha afegit.

Per a la dissenyadora de Vila-real, “el Nadal és un moment de reflexió, de fugida de la quotidianitat, de reunió, de diàleg amb un mateix, de consciència del temps (com trobem a faltar a persones que ja no estan entre nosaltres). Gran part del que ens porta és extremadament valuós: l’or d’Orient en la mediterrània i acollidora ciutat de València”.

El regidor de Relacions amb els Mitjans, Carlos Galiana, ha explicat que Bonet proposa un Nadal “on predomina la meditació, la mirada interior i la introspecció, que també es dóna en aquestes dates”.

Paula Bonet, llicenciada en Belles arts per la Universitat Politècnica de València, és una de les il·lustradores espanyoles de més èxit i el seu treball, tant en obres pròpies com il·lustrant textos i poemes aliens, ha aconseguit un ampli reconeixement tant dins com fora del país, la qual cosa compagina amb les seues col·laboracions en mitjans de comunicació, escenografia, cartelismo i pintura mural. EFE