Hui, 1 de maig, se celebra el Dia Internacional del Treballador. Amb motiu d’aquesta data festiva, la Comunitat Valenciana eixirà al carrer amb cinc manifestacions principals.

Enguany UGT i CCOO han tornat a convocar mobilitzacions sota el lema: ‘La solució: pujar salaris, contenir preus, més igualtat’. Ana García, secretària general de CCOO PV, assegurava que “els problemes els genera la desigualtat”. Així mateix, declarava que en la manifestació d’avui “s’eixirà a defensar i aportar solucions raonables”.

Encara que és difícil preveure l’assistència a aquesta manifestació a la ciutat de València, s’espera que siga major que l’any passat en haver-se relaxat les restriccions sanitàries.

Aquesta data és festiva en la majoria de països europeus i llatinoamericans. No obstant això, als Estats Units o el Canadà ho celebren el primer dilluns de setembre. Malgrat la data en la qual se celebre, la reivindicació és la mateixa a tot el món: els drets laborals.

Horari i recorregut de les manifestacions en la Comunitat 

Les tres províncies de la Comunitat Valenciana duran a terme mobilitzacions durant el matí. Totes seran a la mateixa hora: a les 11.00 h.

A València la manifestació s’iniciarà en la Plaça de Sant Agustí i realitzarà el següent recorregut: Plaza de l’Ajuntament, carrer Barques, Parterre, Porta de la Mar, Navarro Reverter i Plaza Amèrica. Sobre la 13.00 hores, en finalitzar la mobilització, es farà la lectura del manifest per part dels dos secretaris generals.

A Alacant es duran a terme tres mobilitzacions paral·leles: Alcoi (Avinguda Albereda, 8); Alacant (escales IES Jorge Juan); i Elx (Plaza de Barcelona). Per part seua, Castelló tindrà la seua manifestació en la Plaça de les Aules.