La ciutat de València es prepara per a un curs carregat de grans esdeveniments. La llum al final del túnel de la pandèmia i l’aposta per grans trobades internacionals com la gal·la Michelín o els Premis Goya, prometen reactivar el sector turístic valencià.

El primer d’aquests esdeveniments tindrà lloc el pròxim 14 de desembre. Serà llavors quan en el Palau de Les Arts s’atorguen les prestigioses estreles Michelín als principals restaurants de la Península Ibèrica. Aquesta cita sol tenir un fort impacte econòmic a la ciutat d’acolliment. A més, repercuteix en un benefici immediat en els seus restaurants.

Emiliano García, regidor de turisme, assegura que aquest esdeveniment va molt més allà de la nit de desembre. “Durant tot un any farem protagonistes als arrossos, a les tapes, als productes de la nostra horta, el nostre mar, els nostres vins… En definitiva la nostra gastronomia serà important tot l’any”.

I després d’això, la catifa roja s’estendrà per la ciutat. Amb motiu de l’any Berlanga, València es vestirà de gala per a convertir-se a la ciutat dels Premis Goya. Així, la capital del Túria acollirà el 12 de febrer el millor del cinema en Español.

Això permetrà una repercussió internacional de gran importància. L’objectiu és posar en valor a València com a ciutat de cinema i el sector audiovisual de la Comunitat. “La imatge de València estarà a tot el món i dinamitzarà el món del cinemae, assegurava el regidor. García recalca que “València és ciutat de cinema”.

A aquests grans esdeveniments cal sumar altres activitats. La capitalitat mundial del disseny, alguns dels esdeveniments posposats per la COVID-19, així com la volta a la normalitat de les Falles completaran un any que s’espera de rècords.