L’alcalde de València, Joan Ribó, ha presentat aquest dilluns el projecte més ambiciós de l’actual mandat: la creació del gran pulmó verd de Castellar-l’Oliveral per als Pobles del Sud.

Es tracta d’una actuació que aconseguirà una superfície de més de 8.000 m². Segons Ribó serà “superior, per exemple, al terreny de joc del vell Mestalla o el Ciutat de València”.

És un dels projectes més importants que estem desenvolupant per als Pobles de València. Ens reafirma en la nostra idea que els pobles són, per a aquest govern, tan importants com la ciutat. Per això sempre parlem de ciutat de barris i pobles”, ha assenyalat.

El nou parc de Castellar-l’Oliveral és un ambiciós projecte. La seua finalitat és posar en valor un gran espai urbà actualment sense tractament existent a Castellar. “Passarà de ser un solar ple de pols i fang quan plou, a ser un jardí per a l’ús i gaudi de la ciutadania”, ha expressat l’alcalde.

La meitat del parc, uns 4.000 m², seran zona enjardinada. “Aquest nou espai posarà fi a una manca històrica del poble. Propiciarà un nou espai de benestar per a la població, saludable, sostenible, de cohesió social, de natura i biodiversitat”, ha explicat l’alcalde.

Nova zona de pèrgoles, jocs infantils i petanca a València

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha detallat les característiques del nou parc. Aquest eixirà amb un pressupost de licitació de 1,4 milions d’euros i un termini d’execució de huit mesos.

El nou parc donarà resposta a la petició veïnal de disposar d’una zona de pèrgoles per a realitzar convocatòries; actuacions musicals i espectacles de tota mena. Així mateix, els autors del projecte, Adolfo Vigil de Insausti i Jacobo Ríos-Capapé, han previst un desenvolupament de l’orografia que trenca amb el pla per a crear pendents que afavorisquen els jocs infantils d’aventura.

A més, en resposta a una proposta ciutadana s’ha inclòs un espai per al joc de pispes (de gran tradició al poble) i de petanca. El projecte arreplega també una àrea per a gossos; mobiliari de bancs; fonts i ampli arbratge.

La major part de la superfície d’actuació és de propietat municipal. No obstant això, des del Ajuntament s’ha preferit impulsar i executar ja el projecte, mentre es duu a terme el procés d’expropiació de la resta.