La Valencia del futuro al descubierto en una nueva exposición
Diseño de la futura remodelación de la plaza de la Reina.

L’Ajuntament acollirà fins al 9 de març l’exposició “València, ciutat de places”. El Saló de Cristall ja ha obert les portes d’esta mostra. En ella poden veure’s les tres maquetes que reprodueixen el futur de les principals places de la ciutat: l’Ajuntament, la Reina i el Mercat.

Joan Ribó ha ressaltat la importància d’avançar en la recuperació de les places, des del centre fins als barris. Ha assegurat que la seua intenció “és promoure València com una ciutat de places i replacetas dels barris que necessiten un espai de centralitat, tranquil i còmode per a trobar-se la gent”.

Joan Ribó, Sandra Gómez i Sergi Campillo en l’exposició de l’Ajuntament.

En la mateixa línia, s’ha manifestat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez. Esta ha recordat que actualment el 70% de l’espai urbà està ocupat per vials. A més, ha reiterat “que la reconversió d’este espai no finalitza en el centre. També arribarà als barris i els pobles per a crear i promoure les accions i reunions veïnals”.

Gómez ha augurat “que el temps demostrarà la bondat de la decisió, tal com ha passat amb la conversió de l’antic llit del Túria en l’espai més gran verd de la ciutat”.

Campillo, Ribó i Gómez observen una de les maquetes de la València del futur.

València, ciutat de places

Les persones que visiten esta exposició podran implicar-se en la transformació de les places de l’Ajuntament, la Reina i el Mercat.

La transformació de la primera d’estes començarà a materialitzar-se a partir del 20 de març. Serà una conversió en espai per a vianants que servirà per a experimentar la seua nova funcionalitat i detectar possibles problemes. D’esta manera seguirà el model realitzat en els últims anys en la plaça del Mercat.