Així viu València la festa de Sant Vicent Màrtir

Celebracions religioses en diferents esglésies de la ciutat marquen una jornada en la qual el Gremi de Sastres i Modistes de la Comunitat celebra el seu dia més important.

84
san vicente

Hui és festa a València. Els seus veïns celebren la festivitat del seu patró, Sant Vicent Màrtir, un diàcon martiritzat l’any 304 per l’emperador. Diocleciano. Un fet que va provocar la veneració de l’Església. El sant també és el patró de la Gremi de Sastres i Modistes de la Comunitat Valenciana.

Un missa en la parròquia de Sant Vicent serà el va iniciar dels actes programats per a avui i que estarà presidida pel cardenal arquebisbe de València, monsenyor Antonio Cañizares. Immediatament després, una processó recorrerà els llocs en els el el sant va rebre martiri després de la seua tortura. La imatge tallades per l’escultor José Esteve Boner en el segle XVIII serà admirada, de nou per les valencianes i valencians des de la plaça de la Reina, passant pel carrer del Mar, Avellanes, la plaça del Arquebisbat i la de l’ Almoina fins a tornar a la catedral de València.

Després del tradicional bateig a un xiquet valencià triat per a l’ocasió, el cardenal arquebisbe de València, presidirà una mira hispà-mossàrab en la parròquia de Crist Rei de València, més coneguda com ‘La Roqueta’ i que és la primitiva basílica sepulcral del sant valencià.

Per la seua banda, el Gremi Artesans de Sastres i Modistes de la Comunitat celebra aqueix dia la baixada de la Real Senyera Gremial i una processó cívica fins a la catedral en la qual se celebra una missa solemne ja que Sant Vicent Màrtir també és el seu patró. Després de la cerimònia es nomenen als quatre membres de la Junta Honorífica que presidiran la institució enguany i que exerciran labors molt antigues i que arreplega un document signat pel rei Jaume I.