La Navidad comienza a tomar forma en Valencia: así serán las fiestas de este año
La Plaza del Ayuntamiento de Valencia en Navidad.

La ciutat de València calfa motors per a rebre el Nadal. Aquest matí s’ha presentat el programa d’actuacions municipals en matèria d’il·luminació nadalenca. Entre les novetats destaca el retorn de l’arbre a la plaça consistorial i la projecció d’un espectacle audiovisual diàriament.

La regidora de Gestió de Recursos del Ajuntament de ValènciaLuisa Notario, ha sigut la responsable de donar a conèixer com seran les pròximes festes. Segons ha avançat, enguany se cerca “eficiència, descentralització i innovació”. Per això, el consistori tornarà a apostar per sistemes LED en totes les il·luminacions.

Com ja va avançar 7 Televalencia, aquest Nadal s’augmenta la il·luminació en barris i pobles. Hi haurà un total de 159 arcs, 42 més que en 2021, repartits en 33 carrers. A més, les llums també arribaran a les vies de Ciutat Vella: carrers Músic Peydró, Liñán i Llanterna.

Respecte als arbres de Nadal, enguany torna el de la Plaça de l’Ajuntament. Aquest torna per a substituir a les dues boles lluminoses gegants que es van instal·lar les passades festes. Així mateix, també hi haurà arbres de cinc metres d’altura en un total de 14 barris. Als ja habituals se sumaran dos més: Nou Moles i Sant Isidre.

D’altra banda, el tradicional pesebre tornarà a situar-se en la plaça de la Reina en haver finalitzat les obres. En els últims anys, aquest s’havia destinat a Sant Agustí per a permetre la conversió en zona de vianants de la plaça.

ESPECTACLE AUDIVISUAL I ENCÈS DE LLUMS

Una de les principals novetats serà la projecció d’un espectacle audiovisual diari. Des del 21 de desembre fins al 4 de gener, s’il·luminarà tota la façana principal de l’Ajuntament amb un videomapping. El vídeo guardarà vinculació tant amb la Capitalitat del Disseny com amb la Capitalitat Verda Europea.

Abans de les dates assenyalades arribarà el tradicional encès del centre de València. Aquest tindrà lloc el divendres 2 de desembre a les 21.00 hores. L’encesa coincidirà amb un cap de setmana en el qual s’espera una gran afluència turística per la celebració de la Marató i el pont de la Constitució.

Com s’havia avançat, finalment sí que hi haurà una reducció en les hores d’encesa. No obstant això, serà mínima i només afectarà dies festius i caps de setmana. De dilluns a dijous es mantindrà l’horari de llums de 18.00 a 24:00 hores. Els caps de setmana i dies festius s’ampliarà fins a les 24:30 hores, mitja hora menys que el que era habitual.