bus

A pesar de que va ser el dilluns 15 de maig quan va començar a aplicar-se la nova normativa municipal, serà esta nit quan els valencians visquen el primer cap de setmana sense poder estacionar els seus vehicles en el carril bus de la ciutat.

Com ja va anunciar la Regidoria de Mobilitat Sostenible serà hui quan arranque la primera fase del pla de millora del servei nocturn d’autobús amb la duplicació les nits de divendres i vespres de festius del servei oferit en les línies N1, N6, N89 i N90, les quatre més utilitzades fins ara dins de l’oferta nocturna d’EMT.

Esta millora, que suposarà la rebaixa de la freqüència de pas d’estes línies a temps inferiors a 30 minuts, anirà acompanyada de la primera campanya de difusió en parades del servei nocturn que oferix l’EMT, de manera que en cada parada en la qual es presta servei nocturn figurarà un nou cartell destacant amb precisió les diferents hores a les que arribarà a eixa parada l’autobús nocturn, tant entre setmana com els caps de setmana. D’eixa manera, els ciutadans podran saber d’una sola ullada si en eixa parada hi ha servei nocturn i quant falta per a la seua arribada.

Aparcar en el centre, ara pagant
Entre 5 i 6’95 euros costarà com a màxim aparcar en el centre de la ciutat després de l’anunci de les noves tarifes planes llançades per les empreses Aza, Empark, Interparking per als seus aparcaments en Baró de Càrcer, el Mercat de Colón, Glorieta, Porta de la Mar i Ruzafa, cinc dels aparcaments més cèntrics de la ciutat que ofereixen un total d’1.420 places.

A elles se sumaran també el pàrquing situat en la cèntrica Plaça de la Reina amb una tarifa plana de 5’95 euros des de les 22 fins a les 6 hores i l’aparcament Lauria amb tarifa màxima de 6’5 euros als usuaris que les utilitzen entre les 22 hores i les 8 del matí de l’endemà.