Valencia a la espera de un quinto avión con material sanitario
Un operario aguarda junto al avión con 65 toneladas de material sanitario que la Generalitat ha comprado a China, y que incluye mascarillas, guantes, equipos de protección individual y gafas de protección ocular, y que aterrizó a las 13.16 horas del lunes 6 de abril en el aeropuerto de Manises (Valencia)./Foto: Juan Carlos Cárdenas/EFE

(Hi haurà ampliació).- La Comunitat Valenciana continua lluitant contra el coronavirus, una guerra per a la qual és vital el material sanitari. Hui al migdia, l’aeroport de Manises espera l’arribada d’un cinquè vol noliejat des de Xina.

L’avió aterrarà en Valenciana a les 14.30 hores, segons ha informat la Generalitat Valenciana. Es tracta de material que ha comprat el mateix Consell encara que de moment es desconeix el contingut d’aquest.

L’arribada d’enviaments amb aquests productes està sent clau per a protegir als professionals sanitaris. Fins al moment, la Comunitat ha rebut 5,3 milions de màscares i 1,2 milions de guants. També han arribat 231.000 Equips de Protecció Individual (EPI) i 70.000 ulleres de protecció.

MATERIAL D’EMPRESES VALENCIANES

A més del material comprat per la Generalitat a Xina, la Comunitat ha rebut importants donacions d’empreses valencianes. Entre elles destaca la producció de màscares de protecció de Ford o els matalassos per a hospitals de Dormitienda. Amancio Ortega, president d’Inditex, també va realitzar una donació de 12 respiradors i supermercats com Mercadona han col·laborat amb el lliurament d’aliments i productes de primera necessitat.