Brusco giro de la DANA: reactivan la alerta amarilla por nevadas y tormentas intensas
Una mujer camina sobre a la lluvia en València, en una imagen de archivo. / MANUEL BRUQUE (EFE)

Un nou temporal de precipitacions podria caure sobre València a la fi d’aquesta setmana. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemetha alertat sobre la possible arribada d’una DANA. Les previsions apunten al fet que no es descarten ruixats ocasionalment tempestuosos en diferents punts de la Comunitat Valenciana.

Segons ha avançat Aemet, la setmana començarà amb precipitacions que s’aniran
desplaçant d’oest a est i que afectaran principalment la meitat nord-oest peninsular. Aquest dilluns es donaran a Galícia i el dimarts i el dimecres en els vessants atlàntica i cantàbrica. No obstant això, no es descarta que de manera feble aconseguisquen l’àrea mediterrània.

A partir del dijous s’intercanvien els papers en la Península. Predominarà un temps sec i assolellat en la major part del territori encara que en la Comunitat Valenciana la probabilitat de precipitacions anirà en augment.

Per al dijous Aemet avança el predomini de cel nuvolós a la província de València. S’esperen precipitacions en àmplies zones del territori que seran menys probables a l’interior septentrional. En el sud de València i nord d’Alacant, especialment al voltant del cap de la Nau, no es descarta que puguen ser localment forts i persistents.

LA DANA ES MANTINDRÀ EL CAP DE SETMANA

Per a el divendres és probable que una baixa aïllada en altura inestabilice aquest dia l’àrea mediterrània. Si bé encara hi ha una certa incertesa, Aemet ha avançat que serà una jornada amb cels nuvolosos i precipitacions. La DANA afectarà amb més probabilitat i intensitat a la Comunitat Valenciana, Murcia i est d’Andalusia.

La pluja portarà amb ella un descens de les temperatures en l’àrea mediterrània peninsular mentre que tendiran a pujar en la resta de la Península. Dels 28º del dimecres es passarà a unes màximes de 22º el dijous i 19º el divendres. No obstant això, les mínimes es mantindran estables amb valors de 9-12º a l’interior i 15-16º en el litoral.

Cara a la fi de setmana augmenta considerablement la incertesa. El dissabte encara persistirà la probabilitat de precipitacions encara que començarà un augment dels mercuris. Les màximes tornaran a recuperar valors per damunt dels 20º. Per al diumenge continuarà predominant la nuvolositat, especialment en les primeres hores del dia. No obstant això, els cels s’aniran buidant amb l’avanç de la jornada donant per finalitzada el pas de la DANA.