L’Agència Estatal de Meteorologia, Aemet, pronostica que aquesta nit serà la primera amb calor sufocant de l’estiu. L’interior sud de la província de València presenta aquest dimecres alerta taronja per temperatures que poden aconseguir els 38 graus de màxima, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), ha activat el nivell alt o taronja (temperatures que podrien superar els 39 graus) a les comarques de la Costanera i la Ribera Alta. Aquestes comarques estan integrades a la zona climatològica 17, a la qual pertanyen les següents poblacions: Alcàntera de Xúquer, l’Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, el Genovés, l’Énova, La Granja de la Costera, La Pobla Llarga, Lloc Noud’en Fenollet, La Llosa de Ranes, Llanera de Ranes, Manuel, Novetlè, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sallent, Senyera, Torrella, Vallés, Vilanova de Castelló i Xàtiva.

Es recomana evitar sortir al carrer en les hores més caloroses del dia, així com utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret. En la llar s’aconsella tancar les persianes, baixar els tendals en les façanes exposades al sol i situar-se a les zones més fresques de la casa.

Finalment, s’insta a la població a beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tingui sigueu; evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents i decantar-se per plats freds i fruites i verdures fresques.

La Aemet avisa que amb l’alerta taronja existeix un risc meteorològic important i amb cert grau de perill per a les activitats usuals, mentre que amb la groga no hi ha risc meteorològic per a la població en general, encara que sí per a alguna activitat concreta.