Les administracions valencianes decideixen oferir la ciutat de València com a seu de la lliga professional de futbol femení. Així ho han afirmat la Generalitat, l’Ajuntament de València i la Diputació de València.

El director general d’Esport de la Generalitat, Josep Miquel Moya, la regidora d’Esports, Pilar Bernabé, i el diputat d’Esports, Andrés Campos, han mantingut una reunió amb els clubs de futbol femení, València CF, Llevant UD i Vila-real Cf. L’objectiu ha sigut exposar la proposta que s’elevarà al Consell Superior d’Esports.

Des de l’Ajuntament de València, s’ofereix el Complex Esportiu Cultural La Petxina. La casa de l’esport de València ja compta amb espais de treball organitzats sota un esquema funcional. A més, permet potenciar les relacions personals i millorar el rendiment dels treballadors i esportistes.

D’altra banda, el Complex ofereix un projecte complet esportiu amb edifici administratiu, sales multiús, de conferències, sala d’actes i sala de premsa, adaptades a les necessitats actuals i futures d’aquesta seu. Actualment, la Petxina és seu de la regidoria d’Esports i de la Fundació Esportiva Municipal.

Una aposta segura 

En aquest sentit, el president del València CF femení, Salvador Belda, i la coordinadora general de futbol femenídel Levante UD, Maider Castillo, han valorat de forma positiva la notícia. Per això, han oferit el seu suport i disposició a la iniciativa, “ja que seria un pas molt important que la seu d’una competició femenina estiguera ací”.

Per part seua, el director de futbol del Vila-real CF, Miguel Ángel Tena, ha afirmat que: “es tracta d’una iniciativa magnífica per part de totes les institucions valencianes per donar suport a el futbol femení i com a club lògicament donarem suport a aquesta candidatura”.

A més, el director general d’Esport de la Generalitat, Josep Miquel Moya, ha significat que les tres institucions manifesten l’interès que la seu de la lliga professional siga a València. “Estem decidits a presentar aquesta candidatura abans el CSD perquè entenem que reuneix les condicions adequades”, manifesta Moya.

Així mateix, Pilar Bernabé ha indicat que “per a la ciutat de València la seua aposta per l’esport femení i els clubs femenins és un acte de justícia reivindicar aqueixa seu de la lliga per al territori valencià”.