valencia capital diseño
El alcalde de Valencia durante la presentación de la Capital Mundial del Diseño 2022
València ha sigut triada per la World Design Organization com a Capital Mundial del Disseny per a l’any 2022, després de menys de nou mesos des que l’alcalde, Joan Ribó, anunciara la seua intenció de presentar la candidatura, que es va fer oficial el passat 15 d’abril.

Amb aquesta designació, València s’ha imposat a la ciutat índia de Bangalore, al costat de la qual va ser designada finalista per la WDO l’11 de juny d’enguany, i serà la ciutat que aculla l’edició de l’any 2022, després de la cita que prepara Lilla (França) per al pròxim 2020.

Sota el lema “El disseny mediterrani de València. Disseny per al canvi, disseny per als sentits”, la candidatura incloïa un pla d’esdeveniments que abasten totes les disciplines del disseny, des de l’industrial al d’espais passant per l’arquitectura i el disseny de serveis i interfícies.

València va anunciar l’11 de desembre de 2018 la seua intenció de presentar la seua candidatura com a Capital Mundial del Disseny i menys de nou mesos després, la World Design Organization (WDO) ha anunciat la seua designació.

El secretari general de la WDO, Bertrand Derome, ha comunicat la decisió del comitè en la qual s’ha valorat «la precisió, el rigor i la professionalitat» de la candidatura de València, així com «la cohesió i fortalesa» del sector.