La Setmana de l’aigua de València arranca hui fins diumenge amb un programa d’activitats especials amb motiu del Dia Internacional de l’Aigua. La ciutat comptarà amb tastos d’aigües en els mercats municipals; rutes amb bicicleta o a peu; tallers per a xiquets; o la instal·lació d’una font refrigerada als Jardins de Vivers.

L’objectiu de la campanya és conscienciar a la població sobre l’ús responsable d’aquest recurs. L’Ajuntament és l’organitzador de la iniciativa juntament amb Acciona i Global Omnium. A més, compta amb la col·laboració de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana.

“Hui és el Dia Mundial de l’Aigua i des de l’Ajuntament de València volem conscienciar durant tota la setmana sobre el valor que té l’aigua en la nostra vida“, ha indicat la regidora del Cicle integral de l’aigua, Elisa Valía. “Ens encaminem cap a un escenari d’estrès hídric, on hi haurà un accés més reduït als recursos. Per tant, hem de preparar-nos perquè en el seu moment no ens afecte en el nostre dia a dia ni tinga afecció al subministrament”.

Durant l’acte, Vàlua ha estat acompanyada de Dionisio García, CEO de Global Omnium; Carlos Espinosa, director d’Acciona València, i Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana. Tots ells han destacat la importància de conscienciar sobre l’ús responsable de l’aigua, un bé imprescindible i escàs per a millorar la qualitat vida de les persones i preservar el medi ambient.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Per a conscienciar al veïnat sobre l’ús responsable d’aquest recurs, hi ha previstos tastos d’aigües. Seran en els mercats municipals d’Algirós (dimarts dia 23) i Russafa (dijous 25). A més, es repartiran botelles reutilitzables a les persones participants.

També s’ofereixen places per a fer la ruta de l’aigua amb bicicleta (dimecres 24), des de l’Albereda fins al Parc de Capçalera travessant el Jardí del Túria; així com la ruta històrica de l’aigua a València a peu (divendres 26), durant la qual es visitaran punts emblemàtics relacionats amb la història del proveïment de l’aigua a la ciutat.

El dissabte dia 27 s’instal·larà una font d’aigua potable i refrigerada als Jardins de Vivers. A més, allí mateix es realitzaran tallers infantils per a xiquets i xiquetes. Totes les activitats compten amb les restriccions per al compliment estricte de les recomanacions sanitàries.