CALENDARIO LABORAL | Todos los puentes y macropuentes que tendrá Valencia en 2022

El calendari laboral de València per al pròxim any serà molt diferent al viscut fins ara. El mes d’abril estarà replet de ponts després de decidir-se que el dilluns 24 d’abril serà festiu a la ciutat.

El ple de l’Ajuntament ja té clar quins seran els dos festius locals que se celebraran en 2023. D’una banda, la festivitat de Sant Vicent Ferrer tindrà lloc en el segon dilluns de Pasqua: el 17 d’abril. A aquesta data habitual li seguirà un segon pont amb només set dies de diferència. El dilluns 24 d’abril València tornarà a estar de festa per Sant Vicent Màrtir.

La festivitat celebrada tradicionalment el 22 de gener salta així en el calendari. Des de 2019 s’estava treballant en aquesta modificació que pretenia aplicar-se en 2021. No obstant això, la pandèmia del coronavirus va modificar els plans optant-se per mantenir la festivitat per última vegada.

Ara ha arribat el moment del canvi i abril ha sigut el mes triat per a situar els dos festius locals. La mesura ha sorprès en l’àmbit faller. Una de les opcions era situar la data festiva en plenes Falles. Concretament s’havia sol·licitat a l’Ajuntament declarar festiu el divendres 17 de març per a així compensar que el dia 19, San José, cau en diumenge.

Finalment no serà així i el motiu és l’aposta per un programa pilot en la reorganització de la jornada laboral del funcionariat valencià. El projecte de l’alcalde de València, Joan Ribó, provarà durant el mes d’abril si és factible treballar 32 hores setmanals repartides entre quatre dies dins del consistori.

AIXÍ SERÀ EL NOU CALENDARI LABORAL DE VALÈNCIA EN 2023

El primer pont de l’any arrancarà en plenes festes nadalenques: el 6 de gener. El Dia de Reis caurà en divendres i permetrà a tots els espanyols comptar amb tres jornades de descans.

A partir d’ací començarà un trimestre sense pauses. Amb el 22 de gener i el 19 de març en diumenge, els valencians no tornaran a tenir un pont fins a Setmana Santa. Serà el divendres 7 d’abril quan començaran les vacances amb Divendres Sant. Aquestes s’estendran fins al dilluns 10 d’abril, data que se celebrarà el Dilluns de Pasqua.

Una setmana després tornarà a ser festiu. El dilluns 17 d’abril la ciutat de València descansarà amb la festivitat de Sant Vicent Ferrer. A aquest se sumarà el dilluns 24, festiu local que compensarà el 22 de gener. I una vegada més, només set dies més tard, es viurà un quart pont marcat per la festivitat del Dia del Treball: el dilluns 1 de maig.

En 2023 tampoc hi haurà pont per Sant Joan el 24 de juny en caure diumenge. Els valencians hauran d’esperar al dimarts 15 d’agost per a celebrar la Verge de l’Asunción.

Cara a octubre es viuran dos ponts consecutius: el dilluns 9 i el dijous 12, dies de la Comunitat Valenciana i la Hispanitat. Posteriorment arribarà l’1 de novembre (dimecres) amb la celebració de Tots els Sants.

Desembre tornarà a ser un mes clau en el calendari vacacional. Entre el dimecres 6 i divendres 8 arribarà un dels ponts més llargs de l’any en celebrar el Dia de la Constitució i la Immaculada. Posteriorment, se celebrarà el Nadal el dilluns 25 després de dos anys caent en cap de setmana.