Valencia desaparece bajo un manto de niebla
La Ciudad de las Artes con niebla al amanecer. /

València ha començat el dia hui engolida per una boira densa que ha ocultat alguns dels edificis de la ciutat. La boira va arrancar durant la nit del dimarts creant un mantell que s’ha prolongat fins a primera hora del matí.

No obstant això, la boira no s’ha repartit igual pels carrers. En alguns punts com en la zona del Palau de Congressos, la boira era tal que dificultava la visibilitat. Per contra, en punts com la Universitat Politècnica de València (UPV), la boira era pràcticament inexistent.

Segons ha avançat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), el fenomen tornarà a repetir-se a última hora del dia. A més, també s’ha anunciat boira per a les jornades del dijous i divendres.

Per a aquest Dijous Sant s’esperen intervals de núvols mitjans i alts tendint a la vesprada a buidat. En punts del sud, intervals de boires o núvols baixos a primeres i últimes hores amb probabilitat de cels tèrbols per pols en suspensió. Temperatures sense canvis o en lleuger ascens que arribarien fins als 20°. En el litoral, vent del nord-est moderat i la resta, component aquest fluix.

El Divendres Sant, primera jornada festiva, comptarà amb un cel poc nuvolós o buidat, augmentant a nuvolós per nuvolositat d’evolució diürna. A l’interior de la meitat nord, probabilitat de ruixats localment amb tempesta i fang. A més, probabilitat de cels tèrbols per pols en suspensió. Temperatures en ascens fins als 24° a l’interior i els 21° en el litoral.

TEMPS DEL CAP DE SETMANA A VALÈNCIA

Previsió del temps per al cap de setmana del 3 al d’abril. / Gràfics d’Aemet.
DISSABTE 3

Intervals nuvolosos, augmentant a nuvolós per nuvolositat d’evolució diürna amb ruixats localment amb tempesta i fang a la vesprada a l’interior, amb probabilitat que s’estenguen a la resta. Probabilitat de cels tèrbols per pols en suspensió. Temperatures mínimes sense canvis i màximes de fins a 23°. Vent variable fluix, predominant la component aquest durant les hores centrals.

DIUMENGE 4

Es mantindrà la inestabilitat amb probables ruixats i tempestes que podran ser més intensos en els sistemes muntanyencs de la Comunitat Valenciana. Hi haurà un descens de les temperatures que no superaran els 20° ni en interior ni en el litoral.

DILLUNS 5

El dilluns de Pasqua destacarà per la calor. La província de València podria arribar a registrar màximes de 26° encara que les temperatures mínimes baixaran fins als 6° a l’interior durant la matinada. Malgrat la pujada del mercuri, no es descarten episodis de pluges aïllats en zones d’interior i el litoral sud.