desvergüenza

L’Ajuntament de València, que ha demanat un crèdit de 25 milions d’euros per fer front a inversions i despeses (les quals s’haurien d’abonar amb el romanent de tresoreria del pressupost de 2017) mantindrà esta operació financiera “fins que el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, complisca el seu compromís de facilitar que les entitats locals puguen usar eixe superàvit”.

Així ho ha explicat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, que s’ha mostrat “previngut” davant l’anunci d’un decret llei, reivindicat per tots els municipis espanyols, per permetre que els ajuntaments puguen fer ús d’eixos diners, una acció que sense eixa norma haurà d’esperar l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat.

Joan Ribó realizando declaraciones ante los medios de comunicación en el Ayuntamiento de Valencia.

L’alcalde ha manifestat “que el ministre Cristóbal Montoro ja ha fet altres promeses similars però mai s’han complit”. De fet, ha recordat, “l’any passat ja va anunciar una mesura similar però, fins setembre, no poguérem fer ús del romanent, la qual cosa ha condicionat el nivell d’execució del pressupost”.

“Per això, perquè preferim ser previnguts, nosaltres anem a continuar amb la demanda d’un crèdit pont que, amb unes condicions financeres que podem afrontar, ens permetrà, a més de fer inversions, pagar una sèrie d’expropiacions que d’altra manera es veurien agreujades amb un 7% per la demora del pagament”. Amb tot, Joan Ribó ha assegurat que si la promesa de Cristóbal Montoro es compleix, l’Ajuntament estudiarà cancel·lar eixe crèdit que, com el seu nom indica, és un pont fins que es puga disposar del superàvit de 2017.

En referència a l’anunci de Montoro, l’alcalde ha conclòs: “benvingut siga que s’accepte la reivindicació que hem firmat tots els alcaldes en la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, però amb els antecedents fallits de Montoro, més val ser previnguts”.