El tram del Corredor Mediterrani entre Castelló i Vandellós tindrà doble ample de via internacional i estarà en funcionament en un any, la qual cosa reduirà el temps que es tarda entre Castelló i Barcelona en 30 minuts.

Així ho ha assegurat el secretari d’Estat d’Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, qui ha assegurat que és “bona notícia” per a la Comunitat Valenciana, ja que hi ha “una decisió d’instal·lació definitiva d’ample internacional sense haver de passar per la fase intermèdia del tercer fil”.

Gómez-Pomar ha participat a València, al costat del president de la Generalitat Ximo Puig i el coordinador europeu d’aquesta infraestructura, Laurens Jan Brinkhorst en una reunió sobre el Corredor Mediterrani a València.

El cap del Consell ha destacat que aquesta infraestructura serveix el “rellançament d’Europa” i ha advocat per que l’endeutament públic que es precise per a executar el Corredor Mediterrani a Espanya “no forme part de les obligacions sobre deute i dèficit actualment existents”

Ahir el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va anunciar més inversions per al Corredor Mediterrani. Una quantitat suficient per a “complir amb els terminis compromesos amb els diferents territoris”.

Aquestes declaracions les va realitzar en el debat de les esmenes dels Pressuposades Generals de l’Estat de 2017. El titular de Foment va avançar que les inversions ferroviàries ascendeixen a 4.471 milions d’euros.

“Es pretén modernitzar el sistema de ferrocarrils i completar la xarxa que es troba en execució, davant el que ha destacat com a pròxima fita l’arribada de l’AVE a Castelló, que es troba actualment en estat de proves”, va destacar de la Serna.

“Els principals corredors tenen tots garantits el finançament i compten amb inversió suficient en 2017 i següents per a complir amb els terminis establits i amb els compromisos que s’han adquirit en els territoris”, va dir De la Serna.

De la Serna va manifestar que el muntant que ha calculat Foment és “realista” i està basat en el que es podrà executar, ja que ha sigut planificat de forma rigorosa i existeix un “blindatge” als grans projectes, com els corredors ferroviaris.