Valencia convertirá un nuevo barrio en zona verde y naranja de aparcamiento
Aparcamiento de zona naranja en el centro de la ciudad.

El Botànic serà el pròxim barri de València amb estacionament residencial. Aquesta serà la tercera zona, després de Ciutat Vella i Russafa, que comptarà amb espai d’aparcament per a residents. La iniciativa contempla 424 places per a veïns: 193 d’ús exclusiu (verds) i 231 d’ús preferent (taronges).

Aquesta proposta, ha sigut presentada pel regidor de Mobilitat SostenibleGiuseppe Grezzi, a entitats veïnals, socials, culturals i empresarials de la zona. La proposta ha sigut acceptada, així com l’inici del procés administratiu per a la seua posada en marxa. “Durant aqueixos dos mesos, el veïnat podrà registrar-se com a persones usuàries per a gaudir-la des del primer dia“, ha afegit l’edil.

La nova zona d’estacionament residencial se situarà en els carrers interiors de Guillem de Castro i Ferran el Catòlic. Aquesta reforma permetrà el seu ús diürn als visitants i clients dels comerços de la zona.

A més, facilitarà l’accés fluid al Mercat de Rojas Clemente. Això serà pel fet que se situaran en el seu entorn bona part de les 116 places de zona blava. La resta de places quedaran per al carrer Quart i Guillem de Castro.

HORARI I TARIFES D’ESTACIONAMENT

El cost anual establit per a l’ús residencial de les Zones Verda i Taronja serà de 86’20€. Els visitants podran estacionar en les Zones Blava i taronja des de 0’55 euros i 1’10 euros, respectivament, durant els primers 25 minuts. I fins a 1’70 i 3’30 euros respectivament per l’estada màxima de dues hores.

Pel que respecta a l’horari d’entrada en funcionament exclusiu per als residents de les places taronges, s’ha decidit adoptar el mateix que opera en Russafa. Així, l’horari serà de dilluns a divendres de 9 a 19 hores i dissabtes de 9 a 15 hores.