black

El mes de novembre porta una de les campanyes de contractació més potents dels últims anys. No va anar fins fa poc temps que modes com el Black Friday o el Cyber Monday van començar a calar al nostre país, i tal ha sigut el seu impacte que el gran consum i sectors com la logística i la distribució ja dissenyen campanyes específiques vinculades a ells com, per exemple, en el terreny de l’ampliació de personal.

L’avançament de les compres nadalenques aprofitant els descomptes d’aquests dies que vénen i la liberalització d’horaris comercials i de períodes oficials de rebaixes fan que al final d’este mes repunte el consum i, per tant, calga donar majors serveis als clients. Tot això es transforma des de fa alguns anys en l’avançament de les contractacions per a la campanya de Nadal que enguany portarà més d’un milió de contractes com ja va anunciar Adecco fa unes setmanes.

És per això que Adecco i la seua divisió Eurovendex preveuen que en estes últimes setmanes del mes es generen més de 201.000 contractes al nostre país, la qual cosa suposa un 7,5% més que un any arrere, 27.000 d’ells a la Comunitat Valenciana que creixerà un 6,8% interanual.

SECTORS I PERFILS AMB MAJOR DEMANDA

Un any més, seran els sectors vinculats al gran consum i la seua indústria auxiliar (englobant alta perfumeria, cosmètica, electrònica, telefonia, botiga de joguets, imatge, so, etc.), l’alimentació, la distribució, el retail, la logística, el transport i la indústria tèxtil, entre altres, els que més ocupació generaran en aquestes dates.

A més, encara que la campanya siga de curta duració, moltes d’aquestes contractacions s’ampliaran a tot el període de contractació nadalenca i fins i tot rebaixes.

Quant al perfil més cercat serà el de comercial: promotors, hostesses d’imatge, teleoperadores o dependents. Un exemple d’això pot veure’s en la següent web específica que Adecco i Eurovendex han creat per a aquesta campanya i en la qual es demanden grans volums d’aquests perfils: consulta ací.

QUÈ VALOREN LES EMPRESES A L’HORA DE CONTRACTAR

El caràcter proactiu és una de les característiques que més demanden les empreses a l’hora de cercar candidats per a la campanya del Black Friday. Se cerca un treballador que tinga iniciativa per a complir els objectius en un període breu de temps i així multiplicar les vendes.

A més, durant este període de rebaixes, és necessari que l’empleat tinga una actitud comercial perquè es trasllade a tot el punt de venda i tenir capacitat per a abordar al client de forma ininterrompuda i així aconseguir al major nombre de consumidors possible.

També es valorarà l’experiència prèvia en un lloc similar o la realització d’algun curs de venda i tècniques comercials. L’especialització en sectors concrets com a electrònica, xicotet electrodomèstic, informàtica, telefonia o alimentació, es converteix en un plus d’ocupabilitat de cara a qui contracta.