Valencia estrena carril bici en el centro de la ciudad
Un ciclista circula por el nuevo carril de la calle San Vicente. / AYTO VLC

El Servei de Mobilitat Sostenible ha iniciat aquesta setmana les obres del segon eix ciclable en el barri de Campanar de València. Aquest carril bici completarà el que es va realitzar a l’abril i que recorre General Avilés entre Pío Baroja i Mestre Rodrigo.

Aquest segon eix ciclable cobrirà una distància de 1.399 metres. El carril discorrerà per l’avinguda de les Corts Valencians, entre el carrer Safor i Pius XII, i General Avilés, entre Pius XII i Mestre Rodrigo. El traçat es disposarà majoritàriament en calçada, serà bidireccional i d’un ample d’entre 2,30 i 2,50 metres.

Valencia comienza a construir un nuevo carril bici en una gran avenida
Obras del carril bici entre General Avilés y Aparicio Albiñana/Ayuntamiento de Valencia

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha assenyalada el positiu d’aquesta construcció: “L’obra suposa una gran millora en la connexió ciclable per als veïns del nord-oest de la ciutat, perquè dona continuïtat a una connexió que acabava de manera abrupta en una vorera a centenars de metres de la xarxa”.

MILLORES PER ALS VIANANTS A VALÈNCIA

El projecte del Servei de Mobilitat Sostenible d’executar carrils bici suposarà una “important” recuperació d’espai per als vianants. Això afectarà la mitjana de l’avinguda de les Corts Valencianes, entre els carrers Safor i Alacantí, així com en la mitjana sud de l’avinguda Mestre Rodrigo, en baixar a la calçada els trams de carril bici existents.

Així mateix, es realinearà i ampliarà la grandària dels passos per als vianants i de les voreres en la intersecció. Això afectarà l’avinguda General Avilés i al carrer Aparicio Albiñana. També s’ampliarà la zona de vianants en la vorera sud-oest de la intersecció entre General Avilés i Pius XII.  D’altra banda, es reduirà la longitud de l’encreuament en el pas per als vianants semaforizado al costat del carrer Safor. I finalment, es baixaran a la calçada els contenidors de residus i aparcabicis.

La duració prevista d’aquests treballs és de quatre mesos. L’actuació adjudicada tindrà un import de 362.715,65 euros. A aquest pressupost, caldrà sumar-li l’ajuda concedida pels fons IDAE de 167.832,99 euros.