circuito
El nuevo circuito saludable de Tarongers discurre entre las dos universidades públicas de Valencia.

El nou circuit saludable de Tarongers ja està disponible per als amants de l’esport. Este circuit té un traçat de 2.200 metres que discorren al costat de les dues universitats públiques de València i és fruit d’un conveni entre l’Ajuntament i la Fundació Trinidad Alfonso signat al desembre del passat any.

“L’engegada d’este circuit saludable al costat de les dues universitats reflecteix molt bé com la cultura de córrer avança en la nostra ciutat. Per a comprovar-ho prou simplement amb baixar al riu qualsevol dia i veure com el primer circuit de running, que vam engegar fa ja tres anys, a voltes està molt saturat, la qual cosa és molt bon senyal”, manifestava la passada setmana l’alcalde de València, Joan Ribó.

L’alcalde també ha destacat que els primers beneficairos d’este circuit van a ser els universitaris, als quals facilita una connexió amb el mar en la pràctica del running. A més, Ribó s’ha referit a altres rutes i camins escolars saludables que s’han creat i van a seguir creant.

Dos corredores en el nuevo circuito saludable de Tarongers.

La Fundació Trinidad Alfonso i l’Ajuntament han treballat conjuntament en este projecte que millora les possibilitats per a córrer o caminar en la zona universitària, alhora que contribueix a una millor ordenació dels diferents usos de la via pública, partint d’una ruta ja existents que ara guanya visibilitat i atractiu per a la ciutadania i els visitants de València.

Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, assenyalava que esta intervenció, amb un pressupost de més de 300.000 euros, “ha suposat reordenar i fer tangible eixe concepte de València Ciutat del Running, posant una ruta que ja existia i que els corredors i caminantes ja usen, i donar-li valor afegit també perquè quan la gent venja de fora comprove que, efectivament, esta és una ciutat del running preparada per a córrer i amb més infraestructures cada vegada”.

S’ha millorat l’espai urbà, s’han plantat arbres i s’ha aprofitat la reorganització per a situar millor part del mobiliari urbà, la qual cosa afig valor no solament per a aquells que corren i caminen sinó per a la resta de la ciutadania.

Al llarg dels 2,2 quilòmetres de ruta, a més de la senyalització per a l’ús de corredors i d’indicacions de distància cada 100 metres, s’han instal·lat dos punts d’estiraments i exercicis de força, quatre fonts com a punts d’hidratació, 91 arbres per a millorar l’entorn i incrementar les zones d’ombra en aquesta via i s’han cobert 42 escocells per a facilitar el pas de corredors o veïns.