València candidata per a acollir la World Race després de la seua eixida de Catalunya

Julián Vicó, representant de la plataforma de suport World Race València, estarà el dijous a les 20:30 hores en '7 al Dia' per a analitzar la candidatura de la ciutat.

World

Després de la reunió mantinguda amb representants de la plataforma que recolza la celebració de la World Race a València, l’alcalde Joan Ribó, a més de reiterar l’interès que nostra ciutat l’aculla, després d’analitzar els avantatges i costos, ha demanat la implicació de l’Estat, que forma part del consorci València 2007, i la declaració d’interès general que possibilite que les empreses patrocinadores obtinguen avantatges fiscals.

“Tots hem manifestat l’interès per la possibilitat que la World Race venja a València. Per part de l’Ajuntament,  gens més tenir  coneixement d’aquesta possibilitat vaig parlar amb el responsable de la Marina perquè estudiara com abordar-ho. És una competició que pot ser molt interessant per a València, però ho hem d’analitzar seriosament, de la mateixa manera que vam fer amb la Copa Davis. Hem de veure els avantatges i els costos, les dues coses, i pensem que hi ha probabilitats que  vaja avance”, ha afirmat l’alcalde de València, Joan Ribó, després de la reunió mantinguda amb representants de la plataforma en favor que la World Race se celebre en la nostra ciutat.

“Hi ha esdeveniments que són molt positius per a València, com la Copa Davis, la Marató, o com probablement pot ser est”, ha assenyalat Ribó. “Volem que València tinga una projecció nacional i internacional el més àmplia possible,  però el que no volem és endeutar-nos com ha ocorregut en el passat. La World Race té molt bones perspectives, i és molt important que no siga alguna cosa solament de l’Ajuntament i de la Generalitat. Pensem que és molt important la presència del govern de l’Estat amb el qual estem treballant conjuntament en la Marina”.

El alcalde de Valencia, Joan Ribó, acompañado del director general del Consorcio 2007 de la Marina de Valencia, Vicent Llorens, recibe a representantes de la plataforma World Race.

Una decisió pendent de l’avaluació de costos

Ribó ha afegit que “és clau econòmicament que ha d’haver-hi una declaració d’interès general per part del govern Central que possibilite que les empreses que ajuden a la seua celebració tinguen avantatges fiscals. Faig una  petició perquè l’Estat es plantege aqueixa declaració. Pensem que podem avançar. Som  optimistes, però la decisió final serà després d’avaluar costos i beneficis, que és la nostra obligació perquè els diners que hem d’aportar és de tots els valencians”.

Julián Vicó, en representació de la plataforma de suport de la celebració de la World Race a València, a més membre del Comitè de Planificació i Estratègia de la Federació Espanyola de Vela, ha afirmat que la possibilitat que se celebre a València “és molt gran”, per a assenyalar seguidament que “tot el  que s’està fent és bo per a València, i ens alegrem que les institucions estiguen treballant  per a aconseguir-ho. Agraïm públicament que ens hagen atès tan bé, com sempre, i anunciem que si fructifica la candidatura oficial, tant la Real Federació Espanyola de Vela, com la Federació Valenciana de Vela i el Consell Superior d’Esports per descomptat que la recolzaran”.

Vicó participarà dijous que ve 26 d’abril a les 20:30 hores en el programa informatiu ‘7 al Dia‘ per a analitzar la candidatura de València a la World Race.