Valencia cancela la celebración de la Noche de San Juan en las playas de la ciudad
Hoguera típica de la noche de San Juan.

La tradicional Nit de Sant Joan tampoc se celebrarà enguany a les platges de València. El Ajuntament ha descartat hui la commemoració d’aquesta festa que dóna la benvinguda a l’estiu. Per segon any consecutiu, el consistori no repartirà llenya, ni reforçarà les línies de transport. A més, la Policia Local controlarà les platges per a dissuadir les aglomeracions durant aqueixa nit.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha sigut el responsable de l’anunci. “Amb la situació en la qual ens trobem, encara hem de treballar per a evitar els contagis”, ha assegurat. “Abans de la pandèmia del coronavirus, durant la Nit de Sant Joan es concentraven a les platges de la ciutat desenes de milers de persones. Actualment, cal dissuadir qualsevol concentració d’aquest tipus que puga generar múltiples contactes i contagis”, ha explicat l’alcalde.

Ribó ha sigut contundent amb aquest assumpte. Ha manifestat que l’Ajuntament, que normalment s’encarrega de facilitar mitjans per a l’encès de les fogueres de Sant Joan, així com el transport per a acostar la ciutadania a la festa, “enguany no el farà”. “A més, la Policia Local realitzarà els controls corresponents perquè no se celebre la festa”, ha alertat.

L’Ajuntament no pot llançar una crida a la gent perquè es reunisca. Al contrari, cal dissuadir a tothom”, ha reiterat l’alcalde. Ribó ha matisat que “aquesta mesura no està renyida amb la de celebrar les Falles, que es desenvoluparan d’una manera articulada”.

“Ara estem millorant, però les dades dels últims dies continuen pujant. No volem col·laborar en generar una situació de múltiples contactes amb efectes negatius en l’evolució de la pandèmia”, ha conclòs.