Valencia se plantea cambiar la normativa sobre el uso de mascarillas
Varias ciudadanas con mascarillas andando por una calle de Valencia. EFE

El increment de brots per Espanya està portant als governs autonòmics a endurir la normativa de la nova normalitat. Entre aquestes mesures es troba l’obligatorietat d’usar màscares en tot moment.

Primer va ser Catalunya, ahir ho va anunciar Mallorca i la Comunitat Valenciana podria ser la següent. Així s’entreveu en l’últim comunicat de la Conselleria de Sanitat. En ell s’ha anunciat el retard de la resolució sobre la nova normalitat que anava a publicar-se hui. El motiu és que la Generalitat estudiarà aplicar l’obligatorietat de màscares en tot moment.

Va ser aquest dijous quan la consellera de Sanitat, Ana Barceló, va donar a conèixer la nova normativa que regiria ara. En ella es canviaven aforaments d’universitats i museus, entre altres, una sèrie de mesures a les quals ara es podria sumar una nova.

COM CANVIARIA L’ÚS DE MÀSCARA?

D’adoptar les mesures de Catalunya i Balears, tots els valencians passarien a usar les màscares en tot moment. La diferència de la nova normativa respecte a l’actual resideix en la distància de seguretat de 1,5 metres. Ara ja no importaria aquesta distància i caldria portar màscara sempre, excepte unes excepcions.

Segons la Generalitat Valenciana, la resolució de la nova normalitat es posposa. L’objectiu és “poder incorporar les recomanacions sobre l’ús de la màscara que han sigut exposades en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut” que va tenir lloc ahir a la vesprada.

El comunicat assenyala que “davant els rebrots” i “després dels baixos resultats de seroprevalencia”, Sanitat continuarà treballant amb “la fi d’unificar criteris”. Per això, tot indica que es podrien prendre les mesures de les autonomies veïnes i endurir la normativa sobre l’ús de màscares.