València amplia enguany l’itinerari de la Cavalcada dels Reis Mags

El recorregut elimina el pont de Calatrava per a arrancar directament des del carrer Navarro Reverter.

42

València amplia enguany l’itinerari de la Cavalcada dels Reis Mags, amb un recorregut de 2 quilòmetres que s’iniciarà en el carrer de Navarro Reverter a les 18 hores i tindrà una durada aproximada d’una hora i mitja. L’alimentació serà la temàtica d’enguany i hi ha un reforç en les companyies d’animació i dansa per a fer un espectacle agradable i amè. A més, l’Ajuntament instal·larà dues pantalles Led gegants per a poder gaudir de la Cavalcada, que també es retransmetrà per xarxes socials i oferirà el senyal als mitjans de comunicació.

La celebració començarà a les 16.30 hores del 5 de gener, amb un espectacle de percussió en el port de València per a animar l’espera fins a l’arribada dels Reis Mags, que atracaran el seu catamarà aproximadament a les 17 hores i seran rebuts per la Fallera Major Infantil, Daniela Gómez, i el regidor de Cultura Festiva. Des de la Regidoria de Cultura Festiva s’anima a fer seguiment i difusió per xarxes socials amb l’etiqueta #CavalcadaVLC. A més, hi haurà un senyal de televisió per a poder seguir les propostes lúdiques de la plaça de l’Ajuntament i l’arribada de la Cavalcada.

La Cavalcada, que prèviament s’haurà concentrat en l’Albereda, arrancarà a les 18 h en el carrer Navarro Reverter. Així, encapçalada pels cabezudos que l’any passat ja es van estrenar, la Cavalcada recorrerà la Porta de la Mar, els carrers de General Palanca, General Tovar, Pau, plaça de la Reina, Sant Vicent, plaça de l’Ajuntament i Marquès de Sotelo, la qual cosa “evita la rasant del pont de l’Exposició perquè les carrosses puguen tenir una millor desfilada”, ha dit Fuset. Està prevista l’entrada en la plaça de l’Ajuntament a les 19 hores, on els Reis Mags pujaran amb la grua dels Bombers a la balconada del consistori i dirigiran unes paraules al públic assistent.

Simultàniament a la Cavalcada, a partir de les 18 hores, el grup Pop’s Corn de Maduixa Teatre convertiran la balconada de l’Ajuntament en una pista de ball, “en un plató televisiu perquè els xiquets i xiquetes puguen esperar de la manera més amena possible l’arribada dels Reis Mags”, ha destacat Fuset. En acabar la Cavalcada, com ja es va fer Cap d’any, es dispararà un espectacle pirotècnic a càrrec de Pirotècnica Peñarroja, que acompanyarà la Banda Municipal de València interpretant una peça clàssica del repertori nadalenc.