El Centre Operatiu de Sanejament és el lloc des d’on es controlen els sistemes de desguassos pluvials. Aquest centre està situat en la zona de Malva-rosa i des d’allí es coordinen els operatius en situacions d’alerta com a episodis de gota freda o DANA.

Aquest centre compta amb una sala de “Telecomandament” des de la qual es rep informació instantània de tota la ciutat. Aquestes informacions arriben dels passos a nivell, situació de depòsits o bombes d’aigua.

Per al correcte funcionament del centre, un factor molt important és la coordinació amb els treballadors de carrer. «Quan preparem el protocol destinem els recursos a les zones més problemàtiques», explicava Carlos Espinosa.

La instal·lació, explotada per Accionarealitza una labor necessària per a evitar el col·lapse de la ciutat en episodis de pluja. La sala de Telecomandament també permet veure en temps real quina és la situació dels passos a nivell i túnels de València. Amb aquesta eina, la ciutat es blinda enfront d’episodis torrencials com la borrasca Gloria o Filomena.