retabet

Valencia Basket manté la seus imbatibilitat com a visitant en la Liga Endesa després de portar-se un partit que es va decidir en els últims segons en la pista del RETAbet Bilbao Basket (77-81). Un parcial de 2-11 en l’inici de l’últim quart va ficar de ple en partit a l’equip taronja, que va anar per darrere durant tot la el tercer quart. En el moment decisiu, dos triples de Doornekamp i Vives i un robatori de Sastre van permetre a Valencia Basket entrar en la recta final amb un avantatge que defensarien amb l’encert des de la línia de personal. Erick Green amb 17 punts i Sastre amb 11 punts i 17 de valoració van ser els més destacats.

L’entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Erick Green, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Una safata de l’aler càntabre va obrir el marcador del Bilbao Arena, la qual cosa unida a una safata després de robatori de Green i una altra de San Emeterio en transició suposaven un parcial de 0-6 d’eixida per a un Valencia Basket que castigava les pèrdues locals. Gladness va ficar les dues primeres dels homes de negre i un triple de Todorovic li va donar la volta al marcador aprofitant la falta d’encert en el tir de tres de l’equip taronja. Green i San Emeterio seguien monopolitzant l’ofensiva taronja però l’equip local aconseguia respondre a cada cistella taronja per a seguir un per damunt. Una falta de tres tirs sobre Green i dos tirs lliures d’un Sam Van Rossom que saltava a la pista malgrat l’esquinç de turmell que es va fer en la pista del CSKA Moscou donaven una xicoteta estirada per als taronja, que van aprofitar la falta d’encert en el triple dels homes de negre per a manar per sis amb un 2+0 de Pleiss (11-17) abans que Mumbrú i Redivo anotaren i Sastre traguera la falta de tirs per a deixar el marcador en 15-19 després dels primers deu minuts.

Dubljevic en la pintura va ficar la primera cistella del segon acte davant un rival en el qual Redivo assumia el protagonisme ofensiu i que no aconseguia beneficiar-se de les segones opcions que generava amb el rebot ofensiu. El capità Rafa Martínez va anotar abans que Tomás i Doornekamp intercanviaren triples per al 20-26. Tabu i Gladness van posar a dos a l’equip local, però una acció individual de Vives mantenia quatre a dalt a Valencia Basket a cinc minuts per al descans. Dues cistelles seguides de Tomàs van empatar el partit a 28, i malgrat la cistella de Will Thomas, un triple de Todorovic va posar per damunt el RETAbet Bilbao Basket (30-31 min.17). San Emeterio va anotar el segon triple del Valencia Basket en el partit però Todorovic li va donar resposta amb un altre des de la cantonada després d’uns tirs lliures de Hervelle. I malgrat els errors de l’equip taronja en les últimes accions de la primera meitat, l’equip de casa no va saber fer més gran la bretxa, per la qual cosa es va arribar a l’intermedi amb 36-34.

La segona meitat es va obrir amb una cistella trepitjant la línia de Doornekamp i un triple de Todorovic. Sastre va anotar en una acció individual però malgrat encadenar diverses bones defenses, les pèrdues i la falta d’encert exterior impedien a l’equip taronja tornar a prendre la davantera. Gladness i Tabu des del tir lliure van posar el 43-38, la qual cosa va portar a Txus Vidorreta a parar el partit a quatre minuts del final del tercer quart. Erick Green va anotar el triple després de l’aturada, però va trobar la resposta d’un altre de Mumbrú i Vucetic va elevar el desavantatge taronja a set punts. Dos tirs lliures de Green i un mat en rebot ofensiu de Will Thomas la van baixar a tres però un tir lliure de Dubljevic i un mat de Gladness ho deixava amb 50-46 amb deu minuts per jugar.

Mumbrú i Will Thomas van intercanviar punts per a començar l’últim quart i dos tirs lliures de Green després d’un robatori acostaven a dos a l’equip taronja. Green va assumir el protagonisme i va anotar des de la mitja distància, la qual cosa unida a un triple de Guillem Vives va posar de nou per damunt a l’equip taronja (54-55, a un poc més de set minuts i mig per al final). La millora defensiva suposava els millors minuts del Valencia Basket a Bilbao, que a més van venir acompanyats d’encert amb una cistella de Pleiss per a posar a l’equip taronja tres a dalt. Tomàs va parar el parcial en 2-11, però Van Rossom va anotar des de la mitja distància. Fischer des del tir lliure va empatar el partit a 59 amb quatre minuts per jugar però Joan Sastre va anotar un triple en la jugada següent. En la línia de personal, Todorovic va anotar un llançament i Sastre dos perquè Valencia Basket entrara quatre a dalt en els últims tres minuts. Mumbrú va anotar el triple però després del temps mort, Doornekamp li va donar resposta amb un altre des de la cantonada. Tabu va traure personal i va anotar els seus dos llançaments, Doornekamp va fallar i Gladness va aconseguir un 2+1 per a tornar a posar per davant a l’equip local (68-67). Vives va anotar el seu segon triple i Tabu va anotar un altre per a entrar amb 71-70 en l’últim minut. Dubljevic va ser a la línia de personal però només va anotar el segon per a empatar el partit a 48 segons. Sastre va robar el servei de fons i va traure personal per a no perdonar des de la línia i posar el 71-73 sis segons més tard. Tabu va fallar el triple, Doornekamp va assegurar el rebot i la falta ràpida va ser sobre San Emeterio, que va anotar els dos tirs lliures. Todorovic va ficar el triple per a apretar el partit a un punt amb dotze segons per jugar. Els àrbitres van apreciar antiesportiva sobre la falta de Tomàs per a parar el crono i el canadenc va encistellar els seus dos llançaments. Després del servei de banda, va haver-hi falta sobre Dubljevic que va encistellar el segon d’ells per a posar el 74-78 amb set segons per a acabar. Mumbrú va anotar la safata ràpida i va haver-hi falta ràpida sobre Doornekamp que només va anotar el primer dels seus llançaments. En el rebot va haver-hi falta sobre Mumbrú a dos segons del final amb 76-79, que va anotar el primer però en llançar a fallar el segon, Hervelle va entrar abans d’hora i li va donar la pilota al Valencia Basket. Després de la falta ràpida sobre Green, el nord-americà va certificar la victòria amb un resultat final de 77-81.