un calor sofocante

La Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) pronostica per a aquest dilluns un calor sufocant i activa l’alerta nivell roig en el litoral de la províncies de València. Les temperatures extremes podran aconseguir els 42 graus en la capital del Túria.

Aemet activarà les alertes de “risc extrem” per calor a les 13.00 hores i no es desactivaran fins a les 22.00 hores. Les zones més castigades per la “bèstia africana” seran tant el litoral sud valencià com el litoral sud alacantí i és que en aquest últim podria arribar-se als 43 graus.

A més, hi ha altres quatre zones en alerta taronja per temperatures de fins a 41 graus. Aquestes són: el litoral nord i l’interior sud de València; i la totalitat del nord d’Alacant, tant litoral com interior.

La província de Castelló és la que menys notarà l’onada de calor. No obstant això, no es deslliura de les alertes. A les 20.00 hores, la zona de l’interior nord entrarà en alerta groga per forts vents. S’esperen ratxes màximes de 80 km/h que arribaran a la mitjanit al litoral castellonenc on també s’activarà l’alerta. No serà fins a les 11.00 hores del dimarts quan es desactiven.

Afortunadament, el dimarts les temperatures aniran en descens. S’esperen caigudes de fins a 10 graus sent una mica més notable en les màximes del litoral. A la ciutat de València es passaran dels 41º als 30º mentre a l’interior rondaran els 32º.