Una ola de frío extremo azota Valencia: consulta los días más fríos de esta semana
Decenas de coches atraviesan la localidad de Barracas durante el fin de semana. / Diputación Castellón

El nou temporal que assota la Comunitat Valenciana ha obligat a decretar l’alerta en gran part de l’autonomia. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat el nivell de risc groc davant l’avís de vent, pluja i fins i tot neu.

A nivell general, la província de València ha començat el dia amb cel nuvolós o cobert. A l’interior nord, concretament en el Racó d’Ademús, i a l’interior de Castelló s’esperen nevades que podrien aconseguir els quatre centímetres de grossària en 24 hores. A més, la cota de neu baixarà de 1500-1700 m a 1000-1200 m a l’interior de la meitat nord; i 1200-1400 m en la resta.

Al marge de la pluja, Aemet ha alertat de l’arribada precipitacions. Aquestes aniran acompanyades de tempesta, localment fortes i persistents en litorals i prelitorals. Les zones més castigades pel temporal seran el litoral sud de València; el nord d’Alacant i tota la província de Castelló. Les previsions parlen d’una precipitació acumulada de 20 mm en una hora.

Un altre fenomen que ha obligat a activar l’alerta són les fortes ratxes de vent. En el litoral bufarà vent del nord moderat a fort amb ratxes molt fortes; en la resta, vent de l’oest i nord-oest fluix augmentant a moderat, amb ratxes molt fortes a l’interior de la meitat nord a la vesprada. Això ha obligat a activar les alertes a Castelló on s’esperen ratxes de 70 a 80 km/h.

Aemet ha avisat que les alertes romandran actives quasi tota la jornada. Serà a partir de les 22.00 hores quan el risc vaja disminuint i remeta el temporal. El dijous únicament romandrà el risc de nevada en el nord de l’autonomia encara que es desactivarà durant la matinada.