Valencia entra en alerta amarilla por riesgo de fuertes rachas de viento
26-04-2019 Efectos de las fuertes rachas de viento en una imagen de archivo ESPAÑA EUROPA COMUNIDAD VALENCIANA ESPAÑA EUROPA COMUNIDAD VALENCIANA ALICANTE SOCIEDAD AEMET

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat hui les alertes per fortes ratxes de ventCastelló i l’interior nord de València seran les àrees més perjudicades de la jornada. Segons les primeres previsions, es podrien aconseguir ratxes de fins a 90 km/h.

La totalitat de la província de Castelló estarà en alerta groga tot aquest dijous. A més, el litoral nord estarà en risc per fenòmens costaners amb vent del nord-oest de força 7 i 8.

Ja a la vesprada, a les 16.00 hores, serà l’interior nord de València l’àrea que se sume a l’alerta. Aemet activarà el nivell de risc groc per vents de fins a 80 km/h. A això s’afegirà un segon avís que arrancarà a les 21.00 hores amb alerta groga per fenòmens costaners en la costa sud valenciana i en el nord d’Alacant. En tota aquesta àrea bufarà vent del nord-oest de força 7 i hi haurà ones de dos i tres metres d’altura.

Cara a la nit continuarà el temporal i augmentarà en el nord de Castelló. L’Agència Estatal de Meteorologia ha decretat el nivell de “risc important” amb una alerta taronja per ratxes de vents molt forts que arribaran fins a 100 km/h.

A València per contra hi haurà una millora. La província eixirà del mapa d’alertes durant la matinada. El mateix succeirà a Alacant i en el litoral sud de Castelló. Finalment, aquest divendres a les 16.00 hores Aemet desactivarà tots els nivells d’emergència.