Las vacunas para los niños llegarán con dosis diferentes y no antes de Navidad
Una niña de 13 años recibe la vacuna contra el coronavirus. /

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha confirmat hui que les vacunes anticovid per als menors de 12 anys no arribaran a Espanya abans de la segona quinzena del mes de desembre.

Així ho ha explicat en una entrevista concedida aquest dimarts a Cadena Ser. Segons ha assenyalat, encara desconeix quantes dosi rebran en les primeres remeses. A més, ha recordat que les vacunes administrades als xiquets seran diferents a les dels adults.

Entre aquestes diferències ha destacat que els fàrmacs administrats als menors no necessiten dissolució. D’altra banda, ha avançat que les dosis que inocularan en els xiquets són menors. Segons ha detallat, els xiquets rebran 10 mil·ligrams, una tercera part que la rebuda per la població adulta.

Com a similituds a la vacunació de la població en general, els xiquets també rebran dos dosis. Aquests es faran en els músculs de la part superior del braç i es deixarà tres setmanes entre dosis.

L’administració de les vacunes a xiquets de 5 a 11 anys ja va rebre el vistiplau de l’Agència Europea del Medicament (EMA) la setmana passada. L’organisme sanitari va donar llum verda a la inoculació amb el fàrmac de Pfizer. El pròxim pas és que la Ponència de Vacunes llance la seua proposta sobre la vacunació. Després d’això, la Comissió de Salut Pública haurà de corroborar-ho per a arrancar així la campanya.

Per això, Darias descarta que la vacunació infantil vaja a començar abans de mitjan desembre. Per tant, es parlaria ja de les vacances de Nadal o després de la finalització d’aquestes.