La vacunación de los adolescentes de 12 a 15 años ya tiene fecha
Tomer, an 18-year-old teenager, receives a dose of the Pfizer-BioNtech COVID-19 coronavirus vaccine in Tel Aviv. Europe hopes to begin administering the BioNTech vaccine to teenagers in June. AFP - JACK GUEZ

Els adolescents espanyols arrancaran el curs escolar parcialment immunitzats. La ministra de EducacióIsabel Celáa, ha revelat aquest matí que la vacunació de la població de 12 i 15 anys arrancarà l’1 de setembre.

La ministra ha assenyalat que els adolescents rebran la primera dosi de Pfizer. Aquesta és de moment l’única vacuna aprovada per l’Agència Europea del Medicament per a inocular a aquest grup d’edat.

Seran prop de dos milions d’adolescents els que siguen vacunats en les dates prèvies a la volta al col·le. No obstant això, Celáa no descarta que en alguns punts d’Espanya puga iniciar-se abans la immunització.

Encara es desconeixen els detalls sobre la campanya de vacunació per als escolars. En les pròximes setmanes s’espera que es desenvolupen diverses reunions entre Educació i Sanitat per a aclarir el tema.

Respecte al lloc de vacunació, l’opció que sona amb més força és realitzar-la en els mateixos centres d’estudis. No obstant això, no es descarta que es realitze en els vacunódromos per tenir la logística ja muntada.

LA VACUNACIÓ D’ADOLESCENTS EN LA COMUNITAT

La data de la vacunació d’adolescents posada a nivell nacional pot tenir dificultats entre els valencians. En la mateixa setmana de la immunització la Comunitat estarà bolcada en la celebració de les Falles 2021.

Segons les dades poblacionals, hi ha al voltant de 200.000 adolescents en l’autonomia. El repte de Sanitat serà immunitzar a un grup poblacional que estarà de vacances estivals i falleres pel que molts d’ells podrien trobar-se en viatges familiars.

La Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ja ha avançat que no garanteixen que tots els escolars d’aquestes edats comencen el curs parcialment immunitzats. Els que sí que podrien estar vacunats abans de la volta al col·le són els adolescents pertanyents als grups 1, 4 i 7. Aquests engloben a grans dependents o amb condicions de reg molt alt. L’objectiu és que siguen els primers a vacunar-se per a evitar un risc d’exposició al coronavirus.

Respecte als alumnes d’últims cursos (16-18 anys) també podria haver-hi un avanç. Sanitat espera que aquests reben la primera dosi durant el mes d’agost. Per això, els estudiants de Batxillerat podrien incorporar-se a les aules pràcticament immunitzats.