https://7televalencia.com/es/coronavirus-millar-contagios-victimas-mayores/
07/09/2020 La vacuna rusa Sputnik V SALUD EUROPA EUROPA INTERNACIONAL RUSIA RUSIA Y ANTIGUAS REPÚBLICAS RDIF (FONDO DE INVERSIÓN DIRECTA DE RUSIA)

Febre, dolor muscular o feblesa són alguns dels símptomes patits per alguns voluntaris de la Sputnik VLa vacuna russa contra el coronavirus ha passat ja les dues primeres fases de prova i ara aborda la tercera i última: els assajos clínics.

De moment s’espera que participen de 40.000 a 55.000 persones encara que 300 voluntaris ja han sigut vacunats. Segons el ministre de Sanitat de Rússia, Mijail Murashko, els símptomes que han mostrat un 14% dels participants eren previsibles. A més, ha assegurat que estaven descrits en les instruccions.

Ara la fecundació també està en el punt de mira. Els organitzadors dels assajos clínics han recomanat a les voluntàries que no es queden embarassades. De la mateixa manera, han demanat que no es donen òvuls en els tres mesos posteriors a la vacunació i que els homes eviten fecundar o donar esperma. En el cas de no seguir la recomanació se suspendran les noves dosis. No obstant això, es continuarà amb el seguiment mèdic fins al part.

Segons els impulsors de la vacuna, la Sputnik V consta de dos components principals: l’adenovirus humà tipus 26 i l’adenovirus humà tipus 5. S’ha de subministrar en dos dosis amb un període de 21 dies entre elles. Amb el seu subministrament s’espera generar una immunitat de fins a dos anys contra el coronavirus.

Va ser el passat 11 d’agost quan el Centre d’Epidemiologia i Microbiologia Nikolái Gamaleya va registrar la vacuna. Aquesta es produirà amb la col·laboració del Fons d’Inversió Directa de Rússia. A més, asseguren que ja han rebut sol·licituds de 20 països per a comprar 1.000 milions de dosis. De la mateixa manera, sembla que hi ha acords per a executar la producció en altres cinc estats per a generar 500 milions de dosis anuals.