La vacuna Pfizer causa las primeras reacciones adversas en Reino Unido
Una mujer recibe la primera dosis de la vacuna Pfizer/BioNTech en el Guy's Hospital de Londres. / Victoria Jones (PA Wire/dpa)

L’Agència Reguladora de Medicaments i Productes Sanitaris (MHRA) del Regne Unit ha advertit que aquelles persones amb un “historial important” de reaccions al·lèrgiques no reben la vacuna contra el coronavirus de moment.

L’alerta s’ha realitzat hui per mitjà d’un comunicat de les autoritats britàniques. Aquest ha arribat després de detectar-se reaccions al·lèrgiques en dos sanitaris. Els dos havien sigut vacunats aquest dimarts amb la vacuna de Pfizer i BioNTech.

“Com és habitual en les noves vacunes, aconsellem com a mesura de precaució que les persones amb un historial important de reaccions al·lèrgiques no reben aquesta vacuna després que dues persones amb un historial de reaccions al·lèrgiques importants respongueren negativament ahir”, ressalta l’escrit signat pel director mèdic del Sistema Nacional de Salut britànic, Stephen Powis.

Segons el comunicat, els dos treballadors “s’estan recuperant bé”. Pel que sembla, aquestes persones presentaven un “considerable” historial d’intoleràncies. Per això, les autoritats han demanat a tots aquells que tinguen al·lèrgies importants a medicaments o aliments no vacunar-se. També s’inclouen ací totes les persones que hagen de portar adrenalina per prescripció mèdica. A més, el MHRA ha recomanat que hi haja “equips de resucitación” disponibles en els centres de vacunació contra la COVID.

Cal recordar que Regne Unit és el primer país del món que ha arrancat amb la campanya de vacunació de manera oficial. Aquesta va començar el dimarts 8 de desembre amb sanitaris i personal de risc. La primera persona a vacunar-se ha sigut una dona de 90 anys: Margaret Keenan. Aquesta va llançar un missatge d’ànim a la població: “Si jo me la puc posar als 90 anys, qualsevol pot”.