Un frasco de la vacuna de Pfizer. Reuters
Un frasco de la vacuna contra el coronavirus de Pfizer. / Reuters

La Comunitat Valenciana rebrà al març un total de 272.610 dosi de la vacuna de Pfizer contra el coronavirus. Així ho ha anunciat hui la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per mitjà d’un comunicat.

El 1 de març la farmacèutica Pfizer enviarà 52.650 dosi a la Comunitat. Però aquest enviament no quedarà ací, la resta de setmanes augmentaran els enviaments a 54.990 dosis. Segons Barceló, la vacuna estarà dirigida als col·lectius de persones de més de 80 anys.

A més, la signatura AstraZeneca ja ha confirmat que enviarà un total de 1,8 milions de dosis al febrer a Espanya. No obstant això, encara no s’ha concretat el repartiment que es farà per comunitats autònomes. Per part seua, Moderna farà un lliurament per a la setmana vinent de 8.700 dosi. En la Comunitat Valenciana, aquestes vacunes es destinaran, de moment, al personal sanitari, reservant així les dosis de Pfizer per a les persones majors de 80 anys.

AIXÍ AVANÇARÀ EL CALENDARI DE VACUNACIÓ

Amb aquestes xifres, la planificació per a la setmana vinent de Sanitat passa per concloure el procés d’administració de segones dosis a les persones que els corresponga (que van rebre la primera tres setmanes abans) i continuar avançant a major ritme en la vacunació del personal sanitari tant públic com privat.

D’altra banda, la previsió és que en la major part de residències de persones majors i de diversitat funcional s’hagen administrat les dues dosis de la bovina i que, totes hagen rebut, almenys, la primera dosi durant la setmana vinent.

Fins al moment, la Comunitat Valenciana ha rebut 182.690 dosi de la bovina. De totes elles s’han administrat ja 174.501, la qual cosa suposa un 95,5%. Barceló ha destacat que amb l’increment d’enviaments “aconseguirem l’objectiu que quan finalitze el mes de març hi haja 300.000 persones vacunades en la Comunitat Valenciana”.