El primer ensayo clínico con humanos de la vacuna contra el coronavirus comienza en España
Un voluntario recibe una dosis de una vacuna contra el coronavirus durante el ensayo clínico. EFE

La vacuna contra el coronavirus de l’empresa Moderna seria hui dia la més efectiva del món. La Junta de Monitoratge de Seguretat de Dades (DSMB), unes unitat independent designada per les autoritats sanitàries dels Estats Units, ha revelat els resultats de les últimes anàlisis d’aquesta vacuna que ja ha aconseguit la fase 3.

Segons ha comunicat Moderna l’efectivitat seria del 94,5%. Per això, la companyia ja està treballant en la distribució de les dosis. L’objectiu és tenir preparades 20 milions de dosis abans d’acabar l’any. No obstant això, la meta final és aconseguir la fabricació de 500 a 1.000 milions de dosis per a distribuir-se a nivell mundial en 2021.

Des de Moderna també han explicat que la vacuna pot romandre estable a temperatures de 2° a 8° durant 30 dies. També és possible mantenir-la fins a sis mesos però en aquest cas a -20è. A més, asseguren que les dosis podrien estar a temperatura ambient durant 12 hores. Tot això suposa un avanç respecte a la vacuna del laboratori Pfizer ja que aquesta necessita estar a -70è.

“Aquest és un moment crucial en el desenvolupament de la nostra candidata a la vacuna”, ha explicat el director executiu de Moderna, Stéphane Bancel. “Des de principis de gener, hem perseguit aquest virus amb la intenció de protegir al major nombre possible de persones. Tot el temps, hem sabut que cada dia importa”.

Avui dia la vacuna de Moderna ja és la més efectiva. A aquesta li segueix la russa Sputnik V amb una eficàcia del 92% i la de Pfizer amb una efectivitat del 90%.