Francisco Mora, rector de la UPV al campus universitari.La Universitat Politècnica de València és una de les cent millors universitats en docència d’Europa, segons el Times Higher Education Europe Teaching Rankings 2018. En concret, la UPV se situa en el rang 76-100 d’esta classificació internacional que, a més, l’assenyala com a millor politècnica d’Espanya.

Este rànquing analitza un total de tretze indicadors de rendiment en quatre àrees clau: compromís de la institució amb els estudiants, recursos per a la docència, resultats i entorn. A més, avalua paràmetres com la relació de les universitats amb els seus estudiants, els continguts generats per cada institució, la seua capacitat d’impartir docència de forma efectiva i si l’entorn d’ensenyament i aprenentatge és inclusiu.

El rànquing considera també els resultats de l’Enquesta Europea d’Estudiants elaborada per Times Higher Education, que aborda una sèrie de qüestions clau com la participació dels estudiants en els seus estudis o la interacció amb els docents, entre uns altres. La classificació està liderada per la Universitat d’Oxford (Regne Unit), seguida de la Universitat de Cambridge (Regne Unit) i La Sorbona (França).

Francisco Mora, rector de la UPV al campus universitari.

Líder en docència

Els resultats obtinguts en este rànquing confirmen l’excel·lència docent de la Universitat Politècnica de València. Sense anar més lluny, el mes de juny passat la UPV va ser reconeguda com la millor universitat espanyola en docència, segons el U-Ranking, elaborat per la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE). En esta classificació, la UPV compartia primer lloc amb altres tres universitats, totes elles privades: Universitat de Deusto, Universitat de Navarra i Universitat Nebrija.

“El U-Ranking ens va reconèixer com la millor universitat espanyola en docència i ara apareixem entre els millors d’Europa, en un índex que se centra a més en este cas en l’avaluació docent. La majoria dels rànquings fan més referència a investigació, però ara està apareixent un nou ventall de classificacions que mesuren altres paràmetres: ocupabilitat, docència… i la Universitat Politècnica de València, gràcies al bon fer de tota la seua comunitat universitària, està, de nou, en els primers llocs internacionals”, destaca el rector de la UPV, Francisco Mora.