Renfe

Tornar a casa per Nadal amb tren serà més complicat enguany si es pensava realitzar el viatge el divendres 21 de desembre, data en la que molts treballadors començaran les vacances nadalenques. El sindicat CC.OO. ha convocat una jornada de vaga en Renfe i Adif que afectarà per igual a l’arrencada i al final del Nadal ja que a la data del 21 de desembre se sumarà el 7 de gener.

Segons el comunicat, la vaga es deu a la “contínua disminució” de les plantilles tant de Renfe com d’Adif pel que exigeix un pla plurianual de recursos humans amb el que es permeta “la renovació, rejoveniment i el reequilibri de gènere en els llocs de treball” on les dones representen el 13% d’empleats.

Manuel Nicolás Taguas, secretari general del Sector Ferroviaris de FSC-CCOO, afirma que amb aquests atur es reprèn “el full de ruta aparcat davant el canvi de Govern” i destaca que esta mobilització servirà per a “recuperar l’ocupació perduda, millorar el poder adquisitiu i materialitzar els increments salarials pactats”.

A les dos dates assenyalades també se sumaran aturs parcials dels controladors ferroviaris d’Adif els dies 13, 21 i 28 de desembre i una vaga d’interventors en ruta prevista per al 14 de desembre.

El transporte elegido por los valencianos para moverse por la ciudad